Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 138 (5345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gorj: Bărbatul căutat după ce a răpit o fată de 16 ani a fost condamnat de trei ori la închisoare

Bărbatul de 30 de ani căutat de poliţiştii din Gorj după ce, sâmbătă noapte, a răpit o fată de 16 ani, aceasta fiind în cele din urmă găsită de oamenii legii, a fost condamnat la închisoare de trei ori, pentru violare de domiciliu, viol şi ultraj, fiind eliberat din penitenciar în august 2012.

Cristian Gheorghe Baţai a fost condamnat la închisoare cu executare prima dată în anul 2003, când magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au decis ca acesta să execute trei ani de închisoare pentru violare de domiciliu.

Şase ani mai târziu, bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce a violat o femeie din localitatea Bâlteni. Ulterior, în 2010, a fost condamnat din nou la închisoare cu executare, pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce, în anul 2008, înainte de comiterea violului, a bătut doi consăteni.

Judecătorul de caz a constatat că infracţiunile din dosarul de ultraj erau concurente cu cele din dosarul de viol, astfel că a dispus anularea pedepsei de cinci ani de închisoare dată în 2009 şi a emis un nou mandat, tot pentru cinci ani, conform sentinţei din 2010. Pe parcursul procesului, magistratul a constatat că părţile vătămate şi-au retras plângerile, fiind nevoit să constate încetarea procesului pentru acuzaţiile de distrugere, lovire şi ameninţare.

În august 2012, Judecătoria Târgu Jiu a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Cristian Gheorghe Baţai, după ce acesta formulase şi alte astfel de cereri care îi fuseseră respinse.

"Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Târgu Jiu, privind pe condamnatul Cristian Gheorghe Baţai. Dispune liberarea condiţionată a lui Cristian Gheorghe Baţai, aflat în executarea mandatului emis de Judecătoria Târgu Jiu pentru pedeapsa de cinci ani de închisoare, aplicată prin sentinţa penală din 2010 a Judecătoriei Târgu Jiu", se arată în decizia instanţei.

Cristian Gheorghe Baţai a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a răpit o fată de 16 ani din faţa casei părinteşti din satul Moi, comuna Bâlteni. Bărbatul a fost ajutat de un tânăr de 18 ani, care a fost reţinut duminică noapte, iar luni a fost prezentat Judecătoriei Târgu Jiu cu propunerea de arestare preventivă.

Duminică după-amiază, anchetatorii au făcut o reconstituire în acest caz, în prezenţa tânărului de 18 ani, Marinel Negrea, care i-a dus pe anchetatori la o casă în construcţie, aflată în apropierea locuinţei fetei, el spunând că sâmbătă seară s-a ascuns în acel imobil împreună cu Cristian Gheorghe Baţai.

El a spus că din acel imobil au urmărit-o pe fată, aşteptând momentul prielnic pentru a o lua cu forţa. Fata stătea de vorbă la poarta casei sale cu un alt băiat, moment în care Negrea şi Baţai au ieşit din clădirea în care aşteptaseră şi l-au ameninţat pe tânărul respectiv cu bătaia, fiecare având în mână câte un par.

Găsită de poliţişti după aproximativ 24 de ore de la dispariţie

 

Tânărul le-a mai spus anchetatorilor că Baţai a reuşit să fugă cu fata, susţinând însă că nu ştie unde a fost dusă adolescenta.

Negrea le-a mai declarat poliţiştilor că, după ce bărbatul a reuşit să dispară cu adolescenta, el s-a întors la casa în construcţie, de unde, atât cât a fost posibil, l-a sunat pe Baţai pe telefonul mobil şi l-a informat despre ce se întâmpla în locul din care dispăruse minora, ţinându-l la curent cu operaţiunile de căutare ale Poliţiei.

După ce tânărul a indicat mai multe locuri în care ar fi putut fi dusă fata, în zonă au fost aduşi şi câini de urmă, care au participat la căutări într-o pădure de la marginea satului.

Fata de 16 ani a fost găsită de poliţişti după aproximativ 24 de ore de la dispariţie, declarându-le poliţiştilor că bărbatul ar fi bătut-o şi ar fi obligat-o să îl urmeze în mai multe locuri unde s-au ascuns.

Ea a mai spus că, după ce a răpit-o, bărbatul a dus-o într-o pădure de la marginea localităţii, unde au dormit în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Adolescenta le-a mai spus anchetatorilor că nu a fost violată şi că bărbatul era speriat, în condiţiile în care aflase că satul este împânzit de poliţişti care îi caută.

Bărbatul a dus-o pe fată inclusiv la casa unui frate al său, unde duminică poliţiştii au mers să îi caute, dar nu li s-a permis accesul fără mandat de percheziţie. Ulterior, poliţiştii au obţinut mai multe mandate de percheziţie şi astfel au ajuns şi la locuinţa unui prieten al bărbatului, din satul Bâlteni, unde au găsit-o pe adolescentă.

Fata fost dusă, apoi, la sediul Poliţiei Rovinari pentru audieri, iar luni a primit consiliere psihologică din partea unui angajat al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj. În cursul nopţii de duminică spre luni, fata a fost supusă unei verificări medico-legale, medicii stabilind că nu a fost violată.

Adolescenta de 16 ani, Ana Maria Vâlceanu, este elevă în clasa a X-a la liceul din Rovinari.

Bărbatul care a răpit-o pe tânără este căutat în continuare de trupe speciale ale Poliţiei, la operaţiune participând şi câini de urmă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gorj: Bărbatul căutat după ce a răpit o fată de 16 ani a fost condamnat de trei ori la închisoare.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gorj: Bărbatul căutat după ce a răpit o fată de 16 ani a fost condamnat de trei ori la închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei