Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un aparat care colectează 10 tipuri de deşeuri de ambalaje şi electronice, amplasat la Buzău

Un aparat care colectează 10 tipuri de deşeuri de ambalaje, precum şi deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), recompensându-i pe deponenţi, a fost amplasat în parcarea unui hipermarket din Buzău, fiind prima astfel de structură din România, potrivit reciclatorului Green Group.

Staţia inteligentă de colectare Sigurec 1 a fost inaugurată de Green Group, în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău şi Carrefour România.

Structura, lungă de 12 metri, a fost amplasată în parcarea hipermarketului din Buzău, pe terenul municipalităţii. Aceasta din urmă a promis să şi finanţaeze sistemul de colectare selectivă în proporţie de 50 la sută, a precizat pentru MEDIAFAX fondatorul Green Group Constantin Damov.

Aparatul preia 10 tipuri de deşeuri din ambalaje (deşeuri PET, doze de aluminiu, recipiente de sticlă, PE şi PP, Tetra Pack, sacoşe/folii ambalaj PE, PP, hârtie şi cartoane) şi DEEE.

Sigurec 1 oferă deponenţilor bonuri valorice ce pot fi folosite în hipermarketurile Carrefour. Spre exemplu, pentru un PET, clienţii primesc 0,05 lei, iar pentru o doză de aluminiu - 0,03 lei. În cazul aparatelor electrice şi electronice, se oferă 0,8 lei/ kg pentru frigidere, 0,6 lei/kg pentru fiare de călcat etc.

Damov a mai declarat pentru MEDIAFAX că un astfel de aparat, conceput de Green Group, costă 100.000 de euro. El a mai spus că aceste structuri ar mai putea fi amplasate şi în alte oraşe, dacă municipalitatea este de acord să se implice, punând la dispoziţie terenul pentru amplasare şi suportând o parte din costuri. "E ca la fondurile europene - primeşti grantul, dar trebuie să mai pui şi tu, să ai ceva de pierdut, să te intereseze mai departe", a arătat Damov.

Parcul de reciclare Green Group a lansat, în luna noiembrie 2012, în hypermarketuri, containere pentru PET-uri şi doze de aluminiu, iar în martie anul acesta, alte aparate pentru colectarea de DEEE, toate funcţionând cu recompensarea deponenţilor în bonuri valorice pentru deşeurile aduse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un aparat care colectează 10 tipuri de deşeuri de ambalaje şi electronice, amplasat la Buzău.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un aparat care colectează 10 tipuri de deşeuri de ambalaje şi electronice, amplasat la Buzău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei