Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 126 (5333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chiţoiu: Guvernul speră să îndeplinească toate ţintele asumate faţă de FMI până la 20 iunie

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat luni că Guvernul nu are nici o problemă până la acest moment privind îndeplinirea ţintelor asumate faţă de Fondul Monetar Internaţional şi speră că până la 20 iunie, data limită pentru privatizarea CFR Marfă, să aibă toate ţintele îndeplinite.

"Noi sperăm ca până pe data de 20 iunie să avem toate ţintele asumate îndeplinite. De ce spun 20 iunie? Pentru că atunci este data finală pentru privatizarea CFR Marfă şi trebuie să avem un rezultat", a afirmat Chiţoiu după ce a participat la o şedinţă a grupului parlamentar PSD din Senat.

Întrebat de jurnalişti dacă există vreo problemă până în prezent pentru îndeplinirea ţintelor asumate de Guvern, ministrul a arătat că nu există nici o problemă.

În ceea ce priveşte un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, Chiţoiu a spus că discuţia pe această temă va avea loc după intrarea scrisorii în boardul FMI.

"Un nou acord cu Fondul Monetar îl vom discuta, discuţiile vor pleca imediat după ce scrisoarea va intra în boardul Fondului Monetar, după data de 20-25 iunie a acestui an", a explicat Chiţoiu.

Consiliul Director al FMI va analiza pe 26 iunie dacă România a îndeplinit precondiţiile pentru finalizarea cu succes a acordului cu instituţia financiară, iar în cazul unei evaluări negative înţelegerea va expira de facto, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Principalele precondiţii sunt achitarea arieratelor de către autorităţile locale şi privatizarea CFR Marfă.

Achitarea arieratelor de către autorităţile locale este un angajament asumate constant de România în negocierile cu FMI şi nerespectat de fiecare dată.

Premierul Victor Ponta a declarat în urmă cu două săptămâni că problema arieratelor nu este rezolvată, arătând însă că aceasta poate fi soluţionată până când se reuneşte boardul FMI.

Board-ul FMI a aprobat în martie extinderea cu trei luni, până în luna iunie, a acordului cu România, astfel încât autorităţile de la Bucureşti să aibă timp să îndeplinească obiectivele asumate în relaţia cu instituţia financiară.

Guvernul a anunţat că intenţionează să încheie un nou acord cu FMI în vara acestui an.

România are în derulare un acord preventiv cu FMI şi UE de 5 miliarde euro, fonduri care sunt accesate doar în caz de necesitate. În luna ianuarie o misiune comună a experţilor internaţionali a negociat cu Guvernul mai multe măsuri de reforme structurale şi privatizări care ar urma să fie implementate pentru ca înţelegerea să poată fi încheiată, cu o întârziere de trei luni faţă de programul iniţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiţoiu: Guvernul speră să îndeplinească toate ţintele asumate faţă de FMI până la 20 iunie.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiţoiu: Guvernul speră să îndeplinească toate ţintele asumate faţă de FMI până la 20 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei