Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2012 - Anul XVII, nr. 300 (5205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu, în discursul din Parlament, către Ponta: Nu aveţi nici un şef

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a spus premierului desemnat Victor Ponta, în discursul său la şedinţa plenului reunit, că nu are "nici un şef" şi că, dacă mai apare vreun preşedinte care să pretindă asta, să nu îl bage în seamă.

"Nu aveţi nici un şef, dacă mai apare cumva vreun preşedinte care să pretindă asta, nu îl băgaţi în seamă. Sunteţi sub domnia legii şi a Constituţiei şi controlul celor care astăzi vă vor investi, adică parlamentarii", a spus Antonescu.

El i-a spus premierului că dispune de cea mai mare majoritate parlamentară de după 1992 şi l-a asigurat că aceasta îi va oferi "tot sprijinul pe toate planurile", iar toate punctele programului de guvernare sunt asumate şi de PNL şi de miniştrii liberali.

 

"Aveţi cea mai puternică majoritate din România după 1992”

Antonescu a adăugat că această majoritate va exercita şi un control parlamentar autentic. "Aveţi cea mai puternică majoritate din România după 1992 ca majoritate izvorâtă direct şi legitim din votul cetăţenilor. Vă asigur de tot sprijinul, de loialitatea şi efortul nostru pe toate planurile, alături de dumneavoastră, până la capăt pentru România puternică. Veţi avea şi ceva imperios necesar, ca şi colegii din Guvern, veţi avea parte de exigenţa unui control parlamentar autentic în primul rând din partea propriei majorităţi. Ştiu că nu vă îndoiţi de asta şi vă mulţumesc!", a spus liderul PNL.

El a arătat că atât Parlamentul, cât şi Guvernul sunt mari numeric, însă este necesar ca ambele instituţii să fie puternice, iar experienţa ultimilor trei ani a arătat că un guvern care îşi anexează majoritatea parlamentară sau Parlamentul nu este de fapt puternic.

"Suntem un Parlament neobişnuit de mare numeric, avem un Guvern neobişnuit de mare numeric. Este un lucru esenţial pentru democraţia românească să fim un Parlament nu doar mare, ci şi puternic, să fiţi un Guvern nu doar mare, ci şi puternic. Un Parlament puternic nu e doar o majoritate consistentă", a spus Crin Antonescu, preşedintele Senatului.

De asemenea, el a cerut atât Guvernului, cât şi colegilor din majoritate, să fie respectată opoziţia, ca instituţie democratică.

Liderul PNL a ţinut să salute şi deschiderea lui Ponta pentru politicile de dezvoltare economică susţinute de liberali, ca reprezentanţi ai dreptei.

"Salut excepţionala deschidere a unui prim-ministru social-democrat asupra faptului că economia nu se poate dezvolta cu lozinci. (...) Statul nu poate crea locuri de muncă. Locurile de muncă, acelea care contează şi aduc bani şi nu consumă bani de la buget, sunt cele create de economia reală. Avem obligaţia promovării unor politici care să favorizeze această economie reală", a mai spus Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu, în discursul din Parlament, către Ponta: Nu aveţi nici un şef.
 Vizualizări articol: 1955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu, în discursul din Parlament, către Ponta: Nu aveţi nici un şef5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu puterea conteaza ! trimis de
(25 dec 2012, 16:30:57
Daca aceasta putere nu face ca poporul sa traiasca mai bine , se va stinge ca lumanarea-n vant . Acum e sarbatoare si trebuie respectata dar dupa 10 ianuarie mai vedem !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei