Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2012 - Anul XVII, nr. 300 (5205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 1.800 de poliţişti de la Rutieră, mobilizaţi zilnic în trafic între 21 şi 26 decembrie

Peste 1.800 de poliţişti de la Rutieră vor fi la lucru, zilnic, până în 26 decembrie, în special pe drumurile care leagă Capitala de staţiunile montane, urmând să fie organizate, în continuare, filtre în trafic, pentru depistarea şoferilor care încalcă legea, informează Poliţia Română.

Astfel, poliţiştii vor monitoriza în special drumurile naţionale 1, 2 şi 6, obiectivele prioritare fiind asigurarea fluenţei traficului rutier, prevenirea evenimentelor rutiere şi combaterea încălcării regimului legal de viteză, potrivit sursei citate.

În această perioadă, se mai precizează într-un comunicat remis vineri MEDIAFAX, poliţiştii rutieri continuă acţiunile în filtre constituite pentru verificarea în trafic autovehiculelor din punct de vedere al echipării cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate.

De asemenea, se va avea în vedere combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau substanţelor stupefiante sau medicamentelor cu efecte similare acestora.

Având în vedere prognoza meteo, şoferii sunt sfătuiţi ca, înainte de a pleca la drum, să verifice întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi să se intereseze în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgă, sunând la unul dintre numerele de telefon ale Comandamentului Central de Iarnă: 021.9360; 021.318.66.09; 021.318.66.31.

Direcţia Rutieră din Poliţia Română le mai recomandă şoferilor să conducă prudent, să efectueze fiecare manevră doar după ce se asigură şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

De asemenea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate drumurile. Atenţie deosebită necesită, potrivit sursei citate, şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii, care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Şoferii mai sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Poliţiştii au recomandări şi pentru pietoni. Astfel, acestora li se recomandă să evite, pe cât posibil, deplasarea pe carosabil, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure înaintea traversării drumurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.800 de poliţişti de la Rutieră, mobilizaţi zilnic în trafic între 21 şi 26 decembrie.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.800 de poliţişti de la Rutieră, mobilizaţi zilnic în trafic între 21 şi 26 decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei