Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul promite românilor din străinătate taxe consulare mai mici şi sprijin la întoarcerea în ţară

Programul de guvernare al USL prevede pentru românii din afara ţării reducerea taxelor consulare şi informatizarea serviciilor consulare, dar şi diverse facilităţi, cum ar fi înlesniri fiscale pentru cei care se vor întoarce în România.

Documentul menţionează "scăderea cuantumului taxelor consulare percepute în prezent", "continuarea procesului de extindere a reţelei consulare prin deschiderea de noi oficii în zone de interes în principal în UE, dar şi în spaţiul euroatlantic, precum şi crearea de birouri consulare mobile", dar şi "informatizarea serviciilor consulare (proiectul E-Cons)" sub deviza "Secţia consulară mai aproape de casa ta!".

Guvernul le promite românilor din afara graniţelor şi "o serie de măsuri în ceea ce priveşte facilitarea transportului, coletăriei şi transferului de bani", dar şi sprijin pentru cei care vor dori să se întoarcă în România.

"În acest sens vom elabora un proiect de facilităţi: consultanţă gratuită pentru afaceri, promovarea intereselor economice ale micilor întreprinzători, eventuale înlesniri fiscale pentru întreprinderile nou înfiinţate de cei care se întorc", se evidenţiază în programul de guvernare.

În relaţia cu românii de pretutindeni se are în vedere ca direcţie de acţiune şi apărarea drepturilor, libertăţilor şi demnităţii acestora, menţinerea identităţii cultural şi lingvistice. "Este necesară dezvoltarea şi consolidarea programului guvernamental «Limbă, cultură şi civilizaţie românească». Cea mai importantă măsură în acest domeniu este predarea limbii române, a istoriei şi geografiei României în şcolile din diaspora», se arată în programul de guvernare.

Imaginea comunităţilor de români din străinătate va fi susţinută prin susţinerea mass-mediei româneşti, dar şi prin "prin campanii în presa străină", mai punctează documentul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul promite românilor din străinătate taxe consulare mai mici şi sprijin la întoarcerea în ţară.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul promite românilor din străinătate taxe consulare mai mici şi sprijin la întoarcerea în ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei