Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Costurile administrative pentru angajator, reduse cu până la 18% prin crearea cardului de asigurat

Programul de guvernare al USL prevede reducerea cu până la 18 la sută a costurilor administrative pentru angajator prin crearea cardului de asigurat în sistemul asigurărilor sociale, elementul de bază al sistemului integrat unic de asigurări sociale.

Guvernul USL vrea să reducă fenomenul muncii la negru şi să întărească disciplina fiscală, concomitent cu reducerea barierelor şi costurilor administrative pentru angajator cu până la 18 la sută, prin crearea cardului de asigurat în sistemul asigurărilor sociale, elementul de bază al sistemului integrat unic de asigurări sociale (ghişeu unic electronic), care va creşte transparenţa informaţiilor personale prin posibilitatea beneficiarului de a accesa informaţiile privind asigurările sociale proprii dar şi a controlului din birou.

Programul de guvernare mai prevede creşterea ratei de ocupare a forţei de muncă, în special pentru tineri cu vârste între 15 şi 25 de ani, lucrători cu vârste între 50 şi 64 de ani, femei, lucrători necalificaţi, persoane cu handicap, persoane cu responsabilităţi familiale complexe, minorităţi etnice, inclusiv minoritatea romă.

Noul Executiv vrea să stimuleze investiţiile care au ca destinaţie îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale salariaţilor, cu accent pentru locurile de muncă verzi şi creşterea calificării, implicit a productivităţii muncii prin promovarea programelor de formare profesională a salariaţilor, adaptate la oportunităţile de dezvoltare economică.

De asemenea, Guvernul USL îşi propune să susţină sectorul economiei sociale şi a întreprinderilor sociale în vederea creşterii coeziunii şi inserţiei sociale a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile prin înfiinţarea, în interes local, de noi locuri de muncă sau servicii sociale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costurile administrative pentru angajator, reduse cu până la 18% prin crearea cardului de asigurat.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Costurile administrative pentru angajator, reduse cu până la 18% prin crearea cardului de asigurat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei