Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2012 - Anul XVII, nr. 280 (5185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Psiholog Cătălina Constantin: Disfuncţiile erectile îi afectează pe cei care pariază

Doctorul Cătălina Constantin, psiholog în cadrul clinicii PSY Motion, a declarat în cadrul simpozionului "Gambling, dependenţă şi necesitatea unor politici transparente în domeniu" organizat de APTA-TESG, că disfuncţiile erectile îi afectează pe cei care pariază.

"Funcţiile familiei sunt grav afectate, pariorii patologici se implică prea puţin în satisfacerea nevoilor celorlalţi membri ai familiei. Divorţul şi excluderea apar deseori ca o strategie a familiei în încercarea de a face faţă în confruntarea cu dependenţa. Totodată funcţia de socializare este grav afectată, iar dependenţa de jocurile de noroc oferă un sistem de valori distorsionat pentru copii, aceştia având tendinţa de a îi alege ca parteneri pe cei care seamănă cu părinţii. O altă problemă care nu trebuie ignorată este reprezentată de disfuncţiile erectile care îi afectează pe cei care pariază", a spus Constantin.

 

"Dependenţa de jocurile de noroc afectează grav familiile”

 

Cătălina Constantin a afirmat că dependenţa de pariuri poate fi inclusă în categoria bolilor. "Dependenţa de jocurile de noroc afectează grav familiile. Jocul de noroc este o boală, ţine de o problemă de «fabricaţie», nu este un viciu. De multe ori pariurile devin mai importante decât cariera. În fazele avansate ale bolii, jucătorii patologici se împrumută la membrii familiilor, iar când aceştia nu le mai dau bani recurg la cămătari, iar integritatea fizică a lor şi a familiilor este pusă în pericol. Am avut un pacient care era tăiat pe faţă de la ureche până la gură, iar familia a spus că a fost tăiat de un drogat cu o lamă. Când unul dintre parteneri este dependent de pariuri, celălalt are tendinţa de a ascunde lucrurile de restul lumii, practic îl neagă", a completat Constantin.

Cătălina Constantin a afirmat că, în cele mai multe cazuri, pariorii ajung să îşi piardă familiile din cauza acestei boli. "Funcţiile familiei sunt grav afectate, pariorii patologici se implică prea puţin în satisfacerea nevoilor celorlalţi membri ai familiei. Divorţul şi excluderea apar deseori ca o strategie a familiei în încercarea de a face faţă în confruntarea cu dependenţa. Totodată funcţia de socializare este grav afectată, iar dependenţa de jocurile de noroc oferă un sistem de valori distorsionat pentru copii, aceştia având tendinţa de a îi alege ca parteneri pe cei care seamănă cu părinţii. O altă problemă care nu trebuie ignorată este reprezentată de disfuncţiile erectile care îi afectează pe cei care pariază", a adăugat Constantin

 

20.000 de jucători doresc să fie trataţi pentru dependenţă

În cadrul simpozionului s-a discutat despre problemele pe care le cauzează dependenţa de pariuri şi jocuri de noroc, reprezentanţii clinicii PSY Motion, care deţine site-ul dependentdejocuri.ro, anunţând că tot mai mulţi români cer ajutor de specialitate pentru a scăpa de această boală. În ultimii doi ani, clinica a tratat peste 200 de dependenţi de jocuri de noroc şi pariuri, în ciuda unui tratament care costă între 2.100 şi 2.800 de lei.

Potrivit celor de la APTA-TESG, în cele 10.000 de cazinouri şi case de pariuri din România intră săptămânal aproximativ un milion de jucători, iar dintre aceştia 20.000 doresc să fie trataţi pentru dependenţă.

Potrivit doctorului Emilian Voiculescu, persoanele cele mai predispuse să devină dependente de pariuri şi jocurile de noroc sunt cele care şi-au pierdut un părinte înaintea vârstei de 15 ani, cele care au fost expuse de timpuriu la jocurile de noroc, precum şi cele care nu au avut parte de o disciplină parentală consistentă.

Consilierul responsabil de piaţa jocurilor de noroc al secretarului de stat din Ministerul Finanţelor Publice Liviu Voinea, Tudor Simota, a precizat că se încearcă de câţiva ani reglementarea funcţionării caselor de pariuri online, în acest scop urmând să fie modificat Codul Fiscal, pentru ca instituţia să poată colecta impozitele aferente pe o piaţă evaluată la câteva sute de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Psiholog Cătălina Constantin: Disfuncţiile erectile îi afectează pe cei care pariază.
 Vizualizări articol: 1042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Psiholog Cătălina Constantin: Disfuncţiile erectile îi afectează pe cei care pariază0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei