Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2012 - Anul XVII, nr. 234 (5139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dan Diaconescu a venit la Parchetul ICCJ pentru a depune plângere împotriva lui Ponta şi Vulpescu

Dan Diaconescu a venit, vineri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru a depune plângere penală la adresa premierului Victor Ponta şi a fostului şef al OPSPI Remus Vulpescu.

La intrarea în Parchetul instanţei supreme, Dan Diaconescu a declarat că nu s-a gândit să renunţe la plângerile penale împotriva lui Victor Ponta şi Remus Vulpescu, ci doar a aşteptat ca zilele să treacă pentru a strânge "motivele şi probele" necesare incriminării Guvernului.

Diaconescu a precizat că a câştigat licitaţia pentru privatizarea combinatului Oltchim fără să dea "şpagă", cu ajutorul mass-media, şi a pierdut-o în momentul în care accesul presei nu a mai fost permis.

El a precizat că "volumul" plângerii penale pe care o va depune la Parchet împotriva lui Ponta şi a lui Vulpescu întrece de trei-patru ori volumul contractului pentru privatizarea Oltchim.

"Avem aici o mulţime de dovezi privind corupţia guvernanţilor, precum şi tot ceea ce s-a întâmplat pentru privatizarea Oltchim. (...) Găsim toate probele corupţiei, în sensul că demonstrăm că guvernanţii nu au vrut niciun moment să semneze contractul de privatizare, demonstrăm că guvernanţii, deşi nu aveau nici un temei legal să ne ceară să le arătăm, demonstrăm că guvernanţii au ştiut că avem bani", a spus Dan Diaconescu.

Întrebat care sunt acuzaţiile pe care le aduce premierului Victor Ponta, Diaconescu a spus că, în primul rând, "este vorba de şantaj şi ameninţare".

Acesta a precizat că va avea o echipă formată din avocaţii lui din România, dar şi din avocaţi din străinătate.

Diaconescu a mai spus că va pleca duminică seara la Londra, "pentru a primi termenul în procesul internaţional" pe îl va avea cu Guvernul, în care vor fi cerute daune de două miliarde de euro. El a precizat că acesta va fi "un proces uşor de câştigat", având în vedere că "Guvernul a călcat în picioare toate regulile oricărei privatizări".

Contractul de privatizare a Oltchim nu a fost încheiat întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

Remus Vulpescu a demisionat miercuri de la conducerea OPSPI, exprimându-şi public regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a Oltchim.

 

DNA este competentă a-l cerceta pe Dan Diaconescu pentru înşelăciune în cazul licitaţieiOltchim

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) are competenţa de a investiga faptele reclamate de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) împotriva lui Dan Diaconescu, patronul OTV, potrivit unei comunicări, la solicitarea MEDIAFAX, a Ministerului Public.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a sesizat Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu, patronul OTV, a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Diaconescu a venit la Parchetul ICCJ pentru a depune plângere împotriva lui Ponta şi Vulpescu.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Diaconescu a venit la Parchetul ICCJ pentru a depune plângere împotriva lui Ponta şi Vulpescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LICITATIA "CIOARA ZBOARA SI CRONCANE" trimis de
( 6 oct 2012, 17:28:12
Se liciteaza si Taromu,un pachet de 20% format din tacâmurii: aripioare, eleroane, vreo două flapsuri.De ce-am intra şi noi în licitaţie? 1) Ca să ne dea la televizor. 2) Ca să ascultăm Dirty Deeds Done Dirt Cheap (ACDC) cu Remus Vulpescu.Ponta nu mai vinde caietul de sarcini la persoane. Ne trebuie o firmă de specialitate. Zic să fie S.C .Cioara zboara si croncane SRL.Ne mai trebuie dovada că avem banii. E ca şi rezolvată: o scrisoare de garanţie de la Arthur Conan Doyle. E mult mai credibil pentru Chiţoiu decât Agatha Christie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei