Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2012 - Anul XVII, nr. 234 (5139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Şoseaua de centură, lăsată de izbelişte de constructori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai mari investiţii din judeţul Suceava este lăsată de izbelişte de mai multe luni. Este vorba despre şoseaua de centură a Sucevei, o investiţie a cărei valoare este de 361 de milioane de lei, care în momentul de faţă este părăsită complet.

În mod oficial, după sistarea completă a lucrărilor, în luna august 2012, şoseaua de centură a municipiului reşedinţă de judeţ se află în conservare. Acest lucru ar însemna că firma care a câştigat contractul pentru realizarea acestei investiţii trebuie să asigure, printre altele, anumite lucrări minime pentru ca lucrările deja realizate să nu se degradeze şi în mod obligatoriu paza a ceea ce s-a construit până în momentul de faţă.

În realitate însă, constructorul şi-a strâns utilajele de pe întreg traseul şoselei de centură, a pus bariere la intrările pe tronsoanele de drum finalizate, uitând însă complet să asigure paza. Astfel se face că bordurile, balastul şi alte materiale folosite la construcţia şoselei de centură sunt în momentul de faţă părăsite în aproape toate zonele în care s-au executat lucrări.

De la un capăt la celălalt al şoselei de centură, de la intersecţia cu drumul naţional Suceava – Fălticeni şi până la intersecţia cu DN 2 Suceava – Siret, nu am întâlnit nici măcar o singură persoană care să asigure paza lucrărilor. Mai mult, un pod de pe tronsonul şoselei de centură a început deja să se degradeze, fiind deja vizibile mai multe fisuri în structura de rezistenţă.

Sute de milioane de lei, câte s-au cheltuit în momentul de faţă, sunt lăsate practic la îndemâna oricui, iar hoţii de fier vechi par să-şi fi făcută simţită prezenţa.

Astfel, dacă în cursul lunii august, pe noul pod care trece peste râul Suceava au început să fie montaţi parapeţii de protecţie de pe margine, în momentul de faţă cea mai mare parte a stâlpilor metalici a dispărut.

 

Nechifor vrea să sesizeze Compania de Drumuri Naţionale cu privire la modul în care constructorul asigură conservarea investiţiei

Reamintim că firma care a câştigat contractul pentru construcţia şoselei de centură a Sucevei a fost SC CF – Grup Colas Iaşi. La scurt timp după ce a sistat lucrările la această investiţie, grupul francez Colas şi-a retras complet afacerile pe care le avea în România, motiv pentru care firma care ar trebui să continue lucrările este SC CF Iaşi. În încercarea de a afla de ce nu este asigurată paza lucrărilor deja realizate sau dacă stâlpii metalici au fost luaţi de constructor atunci când au sistat lucrările, l-am contactat pe noul director al acestei firme Petru Gorongea, numit în funcţie de doar câteva zile. La telefon, acesta ne-a transmis că încă nu ştie situaţia exactă a investiţiei din Suceava, solicitându-ne să revenim în cursul zilei de luni.

Pe de altă parte, trebuie spus că problema modului în care se asigură conservarea lucrărilor realizate la şoseaua de centură a Sucevei va ajunge la Compania de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi. Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, ne-a declarat în cursul zilei de ieri că intenţionează să informeze în scris conducerea Companiei de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi cu privire la faptul că firma care construieşte şoseaua de centură nu asigură paza investiţiei după ce a sistat lucrările.

De precizat că şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat în urmă cu câteva zile că situaţia constructorului este complicată „Situaţia constructorului este complicată. În primă instanţă această lucrare finanţată de Guvernul României a fost câştigată de SC CF - Grup Colas Iaşi, care în momentul de faţă nu mai există fizic în România”, a spus Nechifor.

 

Costurile pentru şoseaua de centură au crescut cu 62%

Costurile pentru construcţia şoselei de centură a Sucevei au crescut cu aproximativ 62% din momentul începerii lucrărilor, în anul 2007, şi până în prezent. Tot Cătălin Nechifor a declarat în cursul acestei săptămâni că dacă iniţial investiţia a fost de 223 de milioane de lei, valoarea actuală a acesteia este de 361,94 de milioane de lei. În prezent sunt finalizate 76% din lucrări, valoarea cheltuită fiind de 206,2 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoseaua de centură, lăsată de izbelişte de constructori.
 Vizualizări articol: 3711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 10 voturi
Şoseaua de centură, lăsată de izbelişte de constructori3.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ati vrut schimbare in suceava... o aveti!!! trimis de
( 6 oct 2012, 11:26:16
O sa termine soseaua de centura din Suceava cand se va intoarce Flutur la cj si PDL va fi iarasi la guvernare, pana atunci pupati-l in partea din dos pe Nchifor!
1.1  RE: Ati vrut schimbare in suceava... o aveti!!! trimis de
( 6 oct 2012, 15:26:21
,,Schimbarea domnitorului, bucuria nebunilor”!

Adevarul este ca a aparut cu adevarat dezastrul!

Centura Sucevei si Aeroportul Salcea, punctele tari ale lui Flutur, au ramas doar o amintire...

2.   Jaf in stil PDL-ist trimis de
( 6 oct 2012, 11:47:27
La alegerile locale Flutur a zis ca da drumul la centura desi tot el a semnat cu Anca Boagiu esalonarea lucrarilor si a platilor pana in 2014.Deci a mintit cu nerusinare.De asemenea s-a folosit metoda castigarii licitatiei la un pret urmand dupa aceea sa se majoreze valoarea contractului cu 60-100%.S-a folosit metoda platilor in avans .PDL a facut un jaf national peste tot,la toate investitiile culminand cu Oltchim,Compania nationala a huilei,CFR .

3.   Comentariu trimis de
( 6 oct 2012, 11:53:54
Nu era bun Flutur ca presedinte al CJ. E mai bun Nechifor? Bine a zis cineva ca o sa plangem in pumni dupa Flutur. Bine macar ca nu a iesit Baisanu primar, ca ne mutam cu totii din oras!
4.   Com trimis de
( 6 oct 2012, 12:01:07
Ce e a construit Flutur in timpul mandatului sau, Nichifor nu poate nici sa pazeasca...; dar nu deznadajduiti, o sa treaca si mandatul lui Nichifor si o sa se cunoasca diferenta...
p.s. sucevenii, se pare ca au vrut un intelectual, nu un gospodar.
5.   Poate macar acum vedem trimis de
( 6 oct 2012, 13:14:34
Cum si-a luat Fluturas zborul de la conducerea consiliului,cum nu se mai face nimic.Ma tem ca si proiectul aeroportului tot asa o sa ajunga cu actualii alesi.Flutur ptr.Suceava,nicidecum nu a fost ca PDL ptr.tara.Flutur ptr.Suceva a fost un gospodar,chiar daca a mai facut si unele greseli,dar afost bun in comparatie cu cei care fac numai greseli si nimic bun ptr.Suceava.
6.   ... trimis de
( 6 oct 2012, 13:14:51
asta e doar inceputul... mai este timp sa vedem multe ce a facut Flutur si nu va face Nichifor ...Flutur a facut multe pentru Suceava...sa vedem daca le poate intretine Nichifor macar.....dar ma indoiesc ! dupa cum se vede a inceput mandatul cu stangul ...
7.   Comeback trimis de
( 6 oct 2012, 13:39:35
Ma mir ca s-a mai tinut "Produs in Bucovina". Dar sigur e la ultima editie!
Poate in decembrie.. PDL, ma rog ARD.. va recastiga guvernul.
8.   Ce au crezut? trimis de
( 6 oct 2012, 13:56:46
Mai eu nu pot intelege un lucru. Daca vezi ca omul e gospodar, si treburile in oras si in judet merg bine cat e el la conducere, de ce-l inlaturi din functie? Ce au crezut cei ce au votat cu Nechifor? Ca daca vine el si USL-ul la putere, in Suceava vor umbla cainii cu colaci in coada? Cainii umbla, e adevarat, dar nu numai ca le lipsesc colacii, mai si musca tot ce prind.Bine a spus CATAAA_76, cei ce l-au ales pe Nechifor, sa mearga la el in audienta si sa-l pupe in dos! Eu le-as recomanda partea opusa!
9.   Comentariu trimis de
( 6 oct 2012, 14:10:25
Daca acum cand are de partea lui guvernarea , nu reuseste sa faca ceva pentru centura ,atunci cand ? O sa vedem dupa 4 ani de care proiect mai mare o sa-si lege numele d-nul Nechifor.
10.   De ce? trimis de
( 6 oct 2012, 14:23:56
Mai dar de ce nu sar in sus USL-istii sa comenteze? Au amutit? Sa vezi ce o sa amutim toti sucevenii peste 1-2 ani! De mirare cat de prosti am fost la alegeri!
11.   LOSERU FLUTUR trimis de
( 6 oct 2012, 14:39:09
Flutur a pierdut Consiliul judetean.A fost cea mai rasunatoare infrangere a PDL-ului.A fost momentul cand unul din cei doi baroni locali PDL (Flutur si Falca-Arad)a fost invins.Infrangerea lui Flutura reprezentat o culme a victoriei USL la locale.Acelasi lucru se va intampla si la parlamentare.USL va obtine peste 60% in parlament,va da guvernul si presedintel;e tarii si va transforma Romania intr-o tara moderna,prospera ,mandra si autonoma.Flutur ,alaturi de Basescu,Udrea,Berceanu,Videanu nu sunt decat niste dinozauri politici expirati.

12.   MITUL FALS FLUTUR trimis de
( 6 oct 2012, 14:41:28
S-a creat un fals mit al lui Flutur.DN 17 (Suceava -Bistrita)a fost inceput in 2004 de compania nationala de drumuri.In perioada Flutur portiunea Gura -Humorului -Campulung a tot fost modernizata de i-au sarit capacele.In campania electorala a tot promis ca anul asta va da drumul la centura Sucevei.Ce a uitat sa spuna este programul de sume alocate semnat cu Anca Boagiu in care sunt repartizate sumele esalonate pana in 2014.S-a ajuns acum la un blocaj deoarece firma SC Colas a luat bani in avans.Cand intri in jud.Suceava dinspre Neamt se simte imediat.La intrarea in judet apare marea carpaceala in care peticele sunt dispuse in motive nationale bucovinesti.Culmea acestei carpaceli o reprezinta iesirea din Falticeni.Deci despre ce vorbim???Cat despre aeroportul Suceava,Flutur l-a modernizat doar pe hartie la fel ca si autostrada Siret- Bucuresti.

13.   NU MAI PLANGETI DEGEABA! trimis de
( 6 oct 2012, 14:48:14
Nu mai plangeti atata dupa Flutur sau dupa Nechifor! Un rahat au facut amandoi in 20 de ani !
Realitatea este ca Suceava niciodata nu a contat pentru vreo guvernare postdecembrista. Mereu am fost considerati un oras de mana a doua. Pentru Constanta, Bucuresti, Iasi , Cluj, Brasov sau Timisoara mereu s-au gasit bani indiferent ca la conducerea CJ a fost PSD, un independent, PDL, PNL sau PNTCD! Uitati-va ce investitii imense s-au facut in aceste orase si cat a contat cu adevarat culoarea politica!
13.1  RE: NU MAI PLANGETI DEGEABA! trimis de
( 6 oct 2012, 14:58:30
Poate la Suceava nu s-au facut investitii imense, dar cate s-au facut sunt bine venite. Stai sa vezi investitii in mandatul Nechifor! Mai vorbim dupa un an sau doi!
14.   Adevarul este ca a aparut cu adevarat dezastrul! trimis de
( 6 oct 2012, 15:21:33
,,Schimbarea domnitorului, bucuria nebunilor”! Adevarul este ca a aparut cu adevarat dezastrul!
Centura Sucevei si Aeroportul Salcea, punctele tari ale lui Flutur, au ramas doar o amintire...

Stiu de la una din echipele care lucra, cita munca au depus cu versantii care fugeau din cauza apei. Unul din ingineri spunea ca pe linga banii f. multi care s-au cheltuit, s-a pus si mult suflet!
Cum se pot abandona si lasa la voia intimplarii niste proiecte in care s-a investit atita!?
Doar pentru ca avem niste rafueli personale cu Fluture si cu PDL-ul?!
15.   PRIETENA LUI FLUTUR UDREA trimis de
( 6 oct 2012, 17:53:30
Cât s-a aflat la conducerea ministerului MDTR, doamna Udrea a construit săli de sport în sate fără şcoli, a amenajat parcuri de sute de mii de euro în comune aflate la marginea pădurii, dar care nu aveau drumuri sau canalizare, a achiziţionat capace de toaletă în valoare de 15.000 de euro şi a cheltuit milioane pe brandul de ţară. Acest bilanţ dezastruos, clasează România pe primul loc la capitolul fraudelor cu fonduri europene pe lista Comisiei Europene şi pe ultimele locuri la absorbţia de fonduri.În comparaţie cu România, în Polonia s-au construit, în ultimii şase ani, peste 600 de kilometri de autostradă, gări, căi ferate, spitale şi şcoli. Aproape 100 de miliarde de euro au fost băgaţi in proiecte cofinanţate din fonduri europene.
15.1  RE: PRIETENA LUI FLUTUR UDREA trimis de
( 6 oct 2012, 19:49:39
Bai baiatule! Vezi ca deviezi rau de tot de la subiect! Nu mai ai argumente pt. Nechifor si aberezi? Lasa-ne!!!! Lasa-ne!!!!
16.   Comentariu trimis de
( 6 oct 2012, 19:59:03
Ce nu v-ati prins cine e ''radu-masii''?
BAISANU in persoana , care da limbi aliatiilor lui!
17.   Bla bla bla.... trimis de
( 6 oct 2012, 21:12:56
Promisiuni desarte si imbarligaturi....Au inceput deja sa-si puna in aplicare promisiunile din campania electorala....Baisanu, ofera 600 de locuri de munca din cele 2000 promise, aeroportul Salcea s-a mutat la Iasi, Ponta continua sa finanteze finalizarea centurii....Nechifor mai doneaza cateva biciclete contaranilor din Vadu Moldovei....
Apropo....turismul Bucovinean nu-l mai promoveaza nimeni?
18.   Comentariu trimis de
( 7 oct 2012, 09:52:58
Nechifor ar trebui dat jos cat mai repede, ca vor trece degeaba astia 4 ani.
19.   Baitaiii..ii..ii trimis de
( 7 oct 2012, 13:33:40
Nu are importanta cine e in cauza,Flutur,Nechifor,Udrea ,Basescu,USLetc etc..Faptul e ca cheltuiesc banii VOSTRI nu ai lor.Daca sint bani dela buget mai merge,v-au fraierit si gata..dar daca sint bani imprumutati atentie,ca trebuie dati inapoi..si au sa o faca copii vostri,au sa se trezeasca ca au de platit taxe pt ca un dobitoc a facut ceea ce a fost mai comod pt buzunarul lui.
A..am uitat sa-l mentionez pe Lungu ..
Oricum fiecare are ceea ce-si merita..
20.   Pt RADUMAMI SAU CUM S/O FI CHEMAND trimis de
( 7 oct 2012, 13:43:29
BAI FRAIERE DATORITA LUI FLUTUR S/AU FACUT MULTE IN JUDETUL ASTA; A SI FURAT DAR SUNT CONVINS CA SI TU DACA ERAI ACOLO FURAI SI EU SI ALTUL....... DAR S/A ZBATUT MULT PENTRU JUDETUL SUCEAVA IAR VOI USL/ISTII IMPREUNA CU MARZOI SI ACUM CU NECHIFOR DISTRUGETI
SA VA FIE RUSINE CA VOI PSD/ISTI IMPUTITI ATI DISTRUS ECONOMIA TARII VOI CU FSN/UL CU ILIESCU.....
21.   Pentru baubausv trimis de
( 7 oct 2012, 17:26:52
Esti cam nervos domnule.dar asa sunt PDL-istii -basistii.Nervosi si vorbesc urat.Aici e vorba de o confruntare de idei si de ideologii intre noi cei care reprezentam societatea civila.Aceasta confruntare este benefica pentru societate.Si aceasta dezbatere o putem purta civilizat ,nu?Sau la basisti functioneaza bata in cap?
22.   Fgv trimis de
( 7 oct 2012, 19:46:02
da fratele meu sunt nervos pentru ca munca poporului meu de o viata a fost vanduta datorita lui iliescu si acolitilor lui; sunt nervos pentru ca judetul asta a fost lasat de izbeliste pe timpul ,,domnului marza,, (nu pot sa/i spun tovaras / ca tovarasii erau oameni adevarati) si sunt nervos pentru ca atunci cand in Suceava a venit un om gospodar toti papagaliii care nu au facut nimic in viata asta se gasesc sa comenteze si datorita lor domnul Flutur a fost trimis pe tusa si a fost adus nechifor care nici macar nu e in stare sa se ingrijeasca pe el dar cum sa aiba grija de un judet...
sunt bugetar si am rate iar Dumnezeu ma stie cum le achit dar te intreb pe tine radumami de unde sa mai dea statul roman cand economia a fost distrusa de iliescu si psd/ul vostru???....... iti spun sincer ca m/am bucurat cand am putut sa/mi duc copilul cu masina pe Rarau si cand vad ca orasul meu natal Campulung creste, se asfalteaza draga domnule si asta datorita lui Flutur, deci in concluzie nu are rost s/o lungesc cu dumneata...........
marza=nechifor=iliescu=ponta=t de tara si in rest .......soarta
daca mai vrei argumente iti mai dau.

23.   OAUUUUUUUU trimis de
( 7 oct 2012, 21:07:52
Frumos discurs se vede ca ai mare pica pe politicieni la fel ca noi toti de altfel.Dar sa arunci dezastrul din Romania numai pe umerii lui Iliescu si Marza e prea mult.Si regimul Basescu a fost dictatorial,corupt si pentru clientela politica.In acest regim s-au furat 25% din banii bugetarilor.In acest regim s-au furat banii pensionarilor.In acest regim s-a introdus impozitul forfetar si au falimentat 200.000 firme.In acest regim s-au construit parcuri la tara,parcuri in paduri,sali de sport in sate fara tineri,pentru clientela politica PDL.In acest regim mazilitul a desfiintat parlamentul si a guvernat prin institutiile de forta ale statului.Si in tot acest timp Flutur a fost prim-vicepresedinte PDL.
24.   Asa este, Base si ai lui au facut tot ce a vrut trimis de
( 7 oct 2012, 23:12:11
Niciodata nu a fost asa de multa coruptie, ca in perioada lui Base. A facut tot ce a vrut. Oamenii sprijiniti de el, au fost pusi in functiile cele mai inalte si s-au imbogatit fara rusine.
Nici PSD-ul n-a ,,performat” asa cum au facut astia. Supararea oamenilor loviti fara mila de el, este fara margini. Numai o parte a trebuit sa sufere,cei ce nu i-au placut lui deloc: medicii, profesorii, in special! Multi au plecat si au regretata ca s-au nascut in RO.
Nu se stie daca se vor mai intoarce!
25.   Ati ajuns la vorba mea ! trimis de
( 8 oct 2012, 10:58:27
In tara asta ti-e rusine sa spui ca esti cinstit !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei