Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2012 - Anul XVII, nr. 234 (5139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Translatorul discursului lui Băsescu la Şantierul Naval Constanţa, întrerupt de preşedinte

Preşedintele Traian Băsescu l-a întrerupt, vineri, pe translatorul care asigura traducerea discursului său la ceremonia de la Şantierul Naval Constanţa, solicitându-i să le traducă invitaţilor străini după ce termină el de vorbit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful statului şi-a început discursul spunându-le celor prezenţi că este o bucurie pentru el că revine la Şantierul Naval Constanţa şi o mare onoare participarea la ceremonia prilejuită de sărbătorirea a 120 de ani de la înfiinţarea şantierului.

Preşedintele era întrerupt de către o traducătoare care le transmitea în engleză invitaţilor străini ceea ce spunea el. După aproximativ două minute, Băsescu i-a solicitat acesteia să facă traducerea după ce el îşi încheie discursul.

"Să traduceţi la finalul discursului meu", i-a spus preşedintele traducătoarei, după care şi-a susţinut discursul fără a mai fi întrerupt.

La final, Traian Băsescu a avut o nouă intervenţie către traducătoare, spunând zâmbind: "Doamnă, au înţeles şi englezii", iar aceasta nu a mai intervenit.

Traian Băsescu a participat vineri, la celebrarea a 120 de ani de la înfiinţarea Şantierului Naval din Constanţa şi a 10 ani de la privatizarea acestuia.

La eveniment au mai fost prezenţi, pe lângă autorităţile portuare, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, liderul PC Constanţa, Mircea Banias, preşedintele Partidului Forţa Civică din Constanţa, Dănuţ Culeţu, fostul secretar general din MAI Laurenţiu Mironescu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Mihai Daraban, precum şi invitaţii străini.

Preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul "Meritul Industrial şi Comercial" - în grad de Mare Ofiţer Şantierului Naval din Constanţa, declarând, vineri, că şantierul reprezintă pentru el nu doar un obiectiv industrial, ci o societate de care se simte legat sufleteşte.

"Şantierul Naval Constanţa este unul dintre marile şantiere navale ale lumii. Pentru mine, nu înseamnă doar un obiectiv industrial, şi este mult mai mult, este o societate de care mă simt legat sufleteşte. Aici am simţit, poate mai mult ca niciunde, responsabilitatea", a spus Băsescu.

Preşedintele a vorbit apoi despre momentul în care a preluat, ca şi comandant, petrolierul "Biruinţa", spunând că a simţit o responsabilitate pe care probabil nu a mai simţit-o niciodată de atunci.

"Perioada de recepţie a navei Biruinţa m-a făcut să-i îndrăgesc pe navalişti. Şi eu, şi echipajul de pe petrolier le datorăm siguranţa navei, care la acea vreme era vârful tehnologiei româneşti", a spus şeful statului, precizând că mulţi dntre cei care lucrează pe acest şantier au avut o contribuţie semnificativă asupra carierei sale pe mare.

Băsescu a primit cadou din partea conducerii Şantierului Naval Constanţa macheta celui mai recent tanc petrolier dezvoltat de şantier. "Mulţumim pentru apreciere şi pentru medalia aniversară. Vă oferim modelul ultimului tanc dezvoltat de Şantierul Naval Constanţa", a declarat Gheorghe Bosânceanu, patronul Şantierului Naval Constanţa.

Aceasta este prima apariţie publică oficială a preşedintelui de la reîntoarcerea la Cotroceni, în urma refendumului din 29 iulie.

În 1976, Traian Băsescu a absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", Facultatea de Navigaţie, Secţia Comercială. Începutul activităţii profesionale a lui Traian Băsescu a avut loc tot în domeniul naval, acesta devenind Ofiţer Maritim gradele III, II şi I, pe nave de mare tonaj, la Navrom Constanţa, iar în perioada 1981-1987 a fost căpitan de cursă lungă şi comandant al navelor Argeş, Crişana şi Biruinţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Translatorul discursului lui Băsescu la Şantierul Naval Constanţa, întrerupt de preşedinte.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Translatorul discursului lui Băsescu la Şantierul Naval Constanţa, întrerupt de preşedinte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei