Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2012 - Anul XVII, nr. 234 (5139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste un miliard de oameni din toată lumea trăiesc cu o formă de dizabilitate

Peste un miliard de persoane din toată lumea trăiesc cu o formă de dizabilitate, iar aproape 200 de milioane dintre acestea se confruntă cu mari probleme, informează Societatea Română de Medicină Fizică şi de Recuperare (SRMFR), citând dintr-un raport al OMS şi BM.

În acelaşi raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi Băncii Mondiale (BM) se arată că, în viitorul apropiat, dizabilitatea va deveni o provocare tot mai serioasă la nivel mondial, din cauza populaţiilor îmbătrânite, a riscului de accidente cu care se confruntă vârstnicii şi a numărului în continuă creştere al cazurilor de afecţiuni cronice, precum diabet, boli cardiovasculare, cancer şi boli mintale, a precizat SRMFR.

Potrivit reprezentanţilor SRMFR, ceea ce nu ştiu mulţi oameni este că persoanele cu dizabilităţi reprezintă un vast potenţial socio-economic.

Raportul OMS şi BM - care are 350 de pagini şi a fost realizat, timp de patru ani, cu contribuţia a 360 de cercetători, unii dintre ei confruntându-se cu diverse dizabilităţi - este considerat un demers menit să ofere soluţii, politici şi programe inovatoare care să îmbunătăţească vieţile persoanelor cu dizabilităţi.

În România, Raportul Mondial privind Dizabilitatea va fi lansat de SRMFR, în cadrul unei conferinţe care va avea loc în 9 octombrie, la Palatul Parlamentului. La eveniment vor fi prezenţi Alessandro Giustini, vicepreşedinte al Societăţii Internaţionale de Medicină Fizică şi de Reabilitare şi ofiţer de legătură al OMS, Alana Officer, redactor executiv al Raportului Mondial privind Dizabilitatea, prof. dr. Mihai Berteanu, preşedintele Societăţii Române de Medicină Fizică şi de Recuperare şi Victor Olsavsky, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România.

"Popularizarea Raportului Mondial privind Dizabilitatea în spaţiul Parlamentului României subliniază prioritatea pe care ţara noastră o acordă persoanelor cu dizabilităţi, alăturându-se demersurilor organismelor internaţionale precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Banca Mondială, societăţi medicale europene şi internaţionale de profil. Persoanele cu dizabilităţi se lovesc de piedici serioase când vine vorba despre accesul la educaţie, servicii medicale, informaţie sau transport. Pe piaţa muncii, lucrurile stau cel mai prost. Implicit, cei afectaţi participă mai puţin la viaţa economică şi îngroaşă rândurile păturii sărace a societăţii. Apare şi efectul invers: sărăcia poate duce la declanşarea unor stări asociate cu dizabilitatea", spune preşedintele SRMFR.
SRMFR - care celebrează, în acest an, 90 de ani de activitate - îşi concentrează eforturile pe ridicarea continuă a nivelului profesional şi ştiinţific al şcolii româneşti de medicină fizică şi de recuperare şi pe acţiuni de îmbunătăţire a sănătăţii publice din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste un miliard de oameni din toată lumea trăiesc cu o formă de dizabilitate.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste un miliard de oameni din toată lumea trăiesc cu o formă de dizabilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei