Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2012 - Anul XVII, nr. 234 (5139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie

Sute de produse tradiţionale, la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a patra ediţie a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” a fost deschisă în mod oficial în parcarea Iulius Mall Suceava. La ediţia de anul acesta sunt prezenţi 43 de membri ai Asociaţiei „Produs în Bucovina”, care oferă vizitatorilor târgului peste 200 de produse. Până duminică, 7 octombrie, sucevenii sunt aşteptaţi la standurile membrilor asociaţiei pentru a cumpăra produse proaspete, direct din gospodăriile şi fabricile lor. Membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina” le oferă vizitatorilor preparate din carne, specialităţi tradiţionale, preparate la grătar, caşcaval, şvaiţer, balmoş, brânzeturi, cozonaci, prăjituri, miere de albine, îngheţată şi alte dulciuri, suc de mere, fructe, legume, bere şi bere de casă.

Tot în cadrul târgului de pe esplanada Iulius Mall Suceava sunt prezenţi meşterii populari din judeţul Suceava, care oferă spre vânzare icoane, lucrări în lemn, împletituri, haine, ţesături şi multe altele. Pe lângă toate acestea, vizitatorii târgului vor avea la dispoziţie şi o expoziţie de animale de rasă, cu vite, capre, oi, cai şi păsări. Printre expozanţi se numără şi membrii asociaţiei de crescători de animale „Fantazia – Ţara de Sus”, dar şi Direcţia Silvică Suceava, care le oferă sucevenilor păstrăvi în cetină.

Târgul este organizat de Asociaţia „Produs în Bucovina”, în parteneriat cu Iulius Mall şi Consiliul Judeţean Suceava. Pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, vizitatorii târgului vor putea asista şi la mai multe spectacole de muzică populară.

 

Cătălin Nechifor spune că CJ Suceava va sprijini organizarea acestui târg şi în anii viitori

Deschiderea oficială a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” a avut loc în cursul zilei de ieri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a primarului Sucevei, Ion Lungu, a prefectului Florin Sinescu, a preşedintelui Asociaţiei „Produs în Bucovina”, precum şi a directorului Iulius Mall Suceava, Eduard Marcu.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că instituţia pe care o conduce va sprijini şi în anii următori organizarea acestui eveniment. „Sunt onorat să fiu prezent şi eu aici alături de instituţia pe care o conduc, parteneri într-un program pe care vrem să-l continuăm. Acest târg este important pentru a ne face cunoscuţi, pentru a stabili ceea ce înseamnă profilul judeţului, ceea ce înseamnă potenţialul său uman, dar şi economic. Am discutat în cadrul asociaţiei despre necesitatea de a promova produsul tradiţional ca brand în judeţul Suceava. Şi nu doar pe piaţa suceveană, ci şi la nivel naţional şi internaţional”, a declarat Nechifor.

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a arătat că primăria are finanţat un proiect european, în care municipiul reşedinţă de judeţ este partener cu mai multe oraşe europene, Londra, Barcelona sau Torino. „Vrem ca anul viitor, pe bani europeni, să promovăm „Produs în Bucovina” şi pe aceste pieţe din Europa”, a declarat Lungu.

El a mai spus că în cursul anului 2013 va fi modernizată Piaţa Agroalimentară din centrul Sucevei, iar Asociaţia „Produs în Bucovina” va avea un stand propriu. Nu în ultimul rând, prefectul Florin Sinescu a apreciat faptul că atât administraţia locală, cât şi Iulius Mall au înţeles importanţa organizării acestui târg pentru promovarea produselor şi a producătorilor din judeţul Suceava.

 

Numărul membrilor Asociaţiei Produs în Bucovina a crescut de la 25 la 43

Preşedintele Asociaţiei „Produs în Bucovina”, Alexandru Şcheul, a amintit că aceasta a fost înfiinţată în anul 2009, la iniţiativa fostului preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, scopul principal fiind promovarea Bucovinei şi a produselor din judeţul Suceava pe plan naţional şi internaţional. Şcheul a spus că asociaţia a avut la înfiinţare 25 de membri, numărul acestora ajungând la 43 în momentul de faţă. Printre aceştia se numără şi trei companii mari din judeţul Suceava, Mopan, Betty Ice şi Berbas. Alexandru Şcheul a ţinut să precizeze că cei 43 de membri ai asociaţiei au peste 3.000 de angajaţi. „Asociaţia <Produs în Bucovina> nu este o asociaţie care promovează numai produsele tradiţionale, ci toată gama de produse. Şi vorbim aici şi de produsele de serie. Iar fiecare firmă are o gamă de produse care sunt tradiţionale şi bio, dar majoritatea produselor sunt obţinute pe scară industrială”, a explicat Alexandru Şcheul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de produse tradiţionale, la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 3151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Sute de produse tradiţionale, la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 6 oct 2012, 14:12:37
Chimicale+hormoni de crestere=vrajeala (cu mici exceptii)
1.1  RE: Comentariu trimis de
( 6 oct 2012, 14:32:35
Hai ma LICUTA, nu fi rea ca mai sunt si gospodari pe acolo. Vezi ca nu prea ai dreptate aici!
2.   "Produs cu „E”-uri în Bucovina" trimis de
( 6 oct 2012, 14:58:15
Initial s-a vorbit ca produsele prezentate la acest targ sunt traditionale si bio.
Apoi s-a recunoscut ca majoritatea produselor sunt cele pe scara industriala si foarte putine sunt bio si traditionale.Acest lucru a fost recunoscut de Alexandru Scheul patronul firmei Killer.Un salam de porc făcut la firma domnului Scheul şi vîndut în magazinele „Produs în Bucovina” conţine: carne de porc, carne de vită, apă, sare, proteine vegetale din soia, proteină animală, condimente, stabilizator (fosfat de sodiu), potenţiator de aromă (glutamat de sodiu), conservant, azotit de sodiu, colorant natural, carmin.Deci acest targ se numeste metaforic "Produs cu „E”-uri în Bucovina."
2.1  RE: "Produs cu „E”-uri în Bucovina" trimis de
( 6 oct 2012, 16:03:36
...asa este!
Dar lumea este ignoranta si crede in tot ce li se spune. Ati vazut ce afluenta de cumparatori este! Macar nu se gindesc ca sunt absolut aceleasi firme din oras.Chiar cu aceiasi vinzatori in citeva cazuri.
Speram ca pe viitor sa fie selectati cei care produc doar bio. Se poate imparti pe o parte cei cu bio iar cealalta chimicale+hormoni!
Sa speram ca dl Nichifor sa se implice si el... oleaca!
2.2  RE: "Produs cu „E”-uri în Bucovina" trimis de
( 6 oct 2012, 16:32:07
Garantat de implica...:))))))))))) nu vezi ce gusa are...:))))))))))))
3.   Bio dupa ce mergi la buda trimis de
( 6 oct 2012, 20:31:06
bai kilerule nu te mai lauda cu mizeriile tale ca sunt da  ☭ .alea numai bio nu se numesc au cele mai multe prostii bagate in ele . te ia cacarea imediat ce le ingerezi. foarte bio. un produs bio nu tine decit 2 3 zile nu 15 cit ai tu termene de garantie.asa ca lasa vrajeala cu eurile tale
4.   Comentariu trimis de
( 7 oct 2012, 19:25:44
teapa am luat si eu cumpar draga doamne unt de casa iau punga fara sa gust si cand ajung acasa si gust surpraiz margarina vrac .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei