Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2012 - Anul XVII, nr. 224 (5129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Ponta, cel mai slab premier de după ’89, îşi bate joc de oamenii de la Oltchim şi de familii

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că Victor Ponta este cel mai slab premier român de după 1989, acuzându-l că şi-a "bătut joc" de angajaţii Oltchim şi de familiile lor prin modul în care a fost organizată privatizarea combinatului.

Blaga a fost întrebat cum vede acuzaţiile premierului Victor Ponta care a susţinut că PDL este implicat în cazul lui Dan Diaconescu şi a licitaţiei pentru Oltchim.

"Ponta indiscutabil este cel mai slab premier pe care România l-a avut după 1989 şi se chinuie să dovedească lucrul acesta în fiecare zi. Domnia sa, cu un cinism extraordinar, de câteva zile îşi bate joc nu numai de un oraş, ci şi de familiile celor care lucrează acolo (...) Cum este posibil ca instituţiile din subordinea Guvernului să realizeze acest caiet de sarcini, ca să permită oricui să se prezinte la licitaţie. Astăzi vorbeşte domnul Ponta că nu are bani domnunul Diaconescu, păi de bonitate cine răspunde, nu tot dânşii? Şi-au bătut joc pur şi simplu de oamenii aceia", a afirmat Blaga.

El a menţionat că rezolvarea problemei de la Oltchim ţine de modul în care funcţionează Arpechim, care, de la preluarea de către OMV în 2004, ar fi triplat preţurile materiei prime pentru combinat.

Premierul Victor Ponta a dat asigurări, luni, că angajaţii Oltchim îşi vor primi în continuare salariile, el arătând că "circul" privatizării companiei trebuie să înceteze şi că Guvernul va veni cu un plan pentru următoarele şase luni, astfel încât combinatul să fie salvat.

Premierul Ponta a declarat, luni, la PSD, că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Contractul dintre OPSPI şi Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzând că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.

"Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim", a declarat luni Dan Diaconescu, la ieşirea din Ministerul Economiei, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii OPSPI în vederea încheierii contactului de privatizare a Oltchim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Ponta, cel mai slab premier de după ’89, îşi bate joc de oamenii de la Oltchim şi de familii.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: Ponta, cel mai slab premier de după ’89, îşi bate joc de oamenii de la Oltchim şi de familii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei