Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2012 - Anul XVII, nr. 203 (5108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rata riscului de sărăcie în rândul angajaţilor din România este de 17,3 la sută, cea mai mare din UE

 

Rata riscului de sărăcie în rândul persoanelor care lucrează este de 17,3 la sută, cea mai mare din Uniunea Europeană, în timp ce rata de participare la formarea continuă pentru populaţia între 25 şi 64 de ani este cea mai mică, a declarat, joi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Câmpeanu a precizat joi, la o conferinţă a Blocului Naţional Sindical (BNS), că rata riscului de sărăcie în rândul persoanelor care lucrează este de 17,3 la sută în România, cea mai mare din Uniunea Europeană, în timp ce, în Republica Cehă şi Finlanda, acelaşi indicator este de doar 3,7 la sută.

"Riscul ridicat de sărăcie în rândul celor care lucrează creşte în mod continuu. Acest lucru este foarte îngrijorător pentru România, pentru că şi aşa salariile sunt la un nivel foarte mic, celelalte posibilităţi, de a obţine venituri din alte surse, de asemenea sunt mici, iar diferenţa între veniturile mici şi cele foarte mari creşte în fiecare zi", a mai spus Mariana Câmpeanu.

Cu acelaşi prilej, demnitarul a precizat că, potrivit unui studiu realizat de Ministerul Muncii, 25,9 la sută dintre români consideră că sunt bine plătiţi, în comparaţie cu 63 la sută în Danemarca sau 60,5 la sută în Luxemburg.

"Sigur că sunt nişte ţări în care nivelul de trai este foarte bun, dar diferenţa este foarte mare", a spus ministrul.

Pe de altă parte, Câmpeanu a arătat că 78,7 la sută din populaţia angajată cu contract de muncă pe perioadă determinată a acceptat acest tip de contract din cauza faptului că nu a găsit un loc de muncă permanent.

"Ceea ce este îngrijorător este că 20 la sută dintre români consideră că slujba deţinută nu le oferă perspective pentru a avansa în carieră. Ceea ce este la fel de îngrijorător este că rata de participare la formarea continuă pentru populaţia între 25 şi 64 de ani este, la fel, cea mai mică din Europa. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu participarea şomerilor la cursuri de calificare şi de recalificare, iar ponderea persoanelor care părăsesc timpuriu sistemele de învăţământ este în continuă creştere în România", a mai spus Câmpeanu.

Ministrul Muncii a atras atenţia şi asupra pregătirii profesionale a românilor, arătând că numărul celor calificaţi este din ce în ce mai mic.

"Dacă ponderea celor care au absolvit cel puţin liceul este de 74 la sută în România, celelalte ţări din Uniunea Europeană sunt la nivel de peste 90 la sută. Iar faptul că am ajuns ca, în România, populaţia ocupată să nu mai fie instruită corespunzător este tot rezultatul scăderii calităţii învăţământului şi a cursurilor de perfecţionare. Eu cred că trebuie să ne reîntoarcem la fondul problemei, pentru că în România, în acest moment, există o problemă care nu a mai fost până acum: începem să avem o forţă de muncă din ce în ce mai prost calificată", a mai spus demnitarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rata riscului de sărăcie în rândul angajaţilor din România este de 17,3 la sută, cea mai mare din UE.
 Vizualizări articol: 368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rata riscului de sărăcie în rândul angajaţilor din România este de 17,3 la sută, cea mai mare din UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei