Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2012 - Anul XVII, nr. 203 (5108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primăriile vor fi obligate să reducă arieratele cu 5% lunar; alfel nu vor mai primi bani de la buget

 

Primăriile care înregistrează arierate vor fi obligate să reducă, lunar, volumul acestora cu cel puţin 5%, calculat la soldul lunii anterioare, în caz contrar direcţiile generale ale finanţelor publice urmând să sisteze alimentarea cu cote şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

De asemenea, ordonatorii de credite ai instituţiilor publice, de subordonare locală, finanţate integral din venituri proprii care înregistrează arierate au obligaţia să diminueze, lunar, volumul acestora cu cel puţin 3% calculat la soldul lunii anterioare, se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

În cazul nerespectării acestei obligaţii, unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului sunt autorizate să nu opereze plăţi din conturile instituţiilor publice, de subordonare locală, finanţate integral din venituri proprii, cu excepţia plăţilor pentru achitarea drepturilor salariale şi a contribuţiilor aferente acestora, respectiv pentru stingerea arieratelor.

"Ordonatorii de credite ai bugetelor locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, care înregistrează arierate au obligaţia să diminueze, lunar, volumul acestora cu cel puţin 5%, calculat la soldul lunii anterioare. În cazul nerespectării prevederilor alin. (13¹) şi (13²), directorii direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, respectiv Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a municipiului Bucureşti sistează alimentarea, atât cu cote defalcate din impozitul pe venit, cât şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale", se arată în proiectul de act normativ.

Potrivit datelor MFP, autorităţile administraţiei publice locale înregistrau, la 30 iunie, plăţi restante de circa 2 miliarde lei şi arierate de aproximativ 1,2 miliarde lei.

"Aceste plăţi restante influenţează negativ deficitul bugetului general consolidat şi în acelaşi timp pune în pericol ţintele convenite cu organismele financiare internaţionale", se arată în nota de fundamentare a proiectului de OUG.

Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI să reducă deficitul bugetar în acest an la 2,2% din PIB, de la 4,3% din PIB în 2011.

De asemenea, Ministerul Finanţelor Publice propune ca recuperarea creanţelor Agenţia Domeniilor Statului (ADS) să fie administrate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). La finele lunii iulie, ADS avea de încasat creanţe de 400 milioane de lei.

În notă se mai arată că ADS întâmpină greutăţi în recuperarea debitelor rezultate din contracte de concesiune, arendă şi alte contracte de exploatare eficientă a terenurilor cu destinaţie agricolă, încheiate de Agenţie.

"Singura modalitate de recuperare a acestor creanţe o reprezintă acţiunile în instanţă care se pot întinde pe o perioadă lungă de timp cu implicaţii în creşterea deficitului bugetului de stat, având în vedere că sumele provenite din recuperarea acestor debite se constituie ca venit la bugetul de stat", se arată în document.

În acest context, Legea 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului va fi modificată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile vor fi obligate să reducă arieratele cu 5% lunar; alfel nu vor mai primi bani de la buget.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăriile vor fi obligate să reducă arieratele cu 5% lunar; alfel nu vor mai primi bani de la buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei