Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2012 - Anul XVII, nr. 203 (5108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Arborele vieţii - Moringa oleifera

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Moringa oleifera, o plantă tropicală originară din India, care este numită şi „arborele vieţii”, câştigă tot mai mult teren în Africa, fiind considerată o oportunitate pentru a îmbunătăţi starea de sănătate, dar şi pentru a limita malnutriţia în comunităţile mai sărace, relatează www.ditadifulmine.com.

În Sierra Leone, Moringa a fost descrisă de ministrul agriculturii, Sam Sesay, ca fiind „cea mai hrănitoare plantă de pe Terra, dat fiind că fiecare parte din plantă are valori nutritive şi medicinale care au proprietatea de a vindeca peste 300 de boli, inclusiv hipertensiunea şi diabetul. În curând, cultivarea plantei tropicale Moringa în Sierra Leone ar putea pune pe linie moartă mulţi medici”.

Moringa oleifera este o plantă care, într-adevăr, are nenumărate utilizări şi proprietăţi medicinale. În 2010, şi-a demonstrat utilitatea pentru purificarea apei datorită unui proces deloc costisitor, care reduce numărul de bacterii cu peste 90% fără utilizarea nici unui alt filtru suplimentar.

 În plus, din Moringa oleifera se pot obţine şi substanţe medicale precum antiseptice, compuşi pentru tratarea reumatismului, dar şi a muşcăturilor de şarpe, precum şi substanţe care se utilizează pentru prepararea şamponului sau a produselor de igienă pentru sport. Acestea sunt, pe scurt, doar câteva dintre posibilele utilizări ale acestei plante extraordinare.
 

 

Proprietăţi alimentare

În plus, proprietăţile sale alimentare sunt de-a dreptul surprinzătoare. Fiecare parte din Moringa oleifera este comestibilă, indiferent că este proaspătă, fiartă sau conservată luni în şir sub cerul liber: seminţele pot fi consumate proaspete sau coapte, florile au gust similar ciupercilor, rădăcinile sunt utilizate drept condiment, iar frunzele par să fie o adevărată mană cerească.
Frunzele de Moringa oleifera conţin o cantitate semnificativă de beta-caroten, vitamina C, vitamina A, proteine, fier şi potasiu. O singură linguriţă de praf din frunze de Moringa poate furniza laptelui matern o cantitate suplimentară de 14% proteine, de 40% calciu şi de 23% fier. Potrivit UMCOR (United Methodist Committee on Relief), planta conţine aproximativ 46 de antioxidanţi şi este capabilă să elibereze organismul de acumulările de toxine şi să întărească sistemul imunitar.
„Are un conţinut de vitamina C de şapte ori mai mare decât portocalele, de patru ori mai mult calciu decât laptele, de patru ori mai multă vitamina A decât morcovii şi de trei ori mai mult potasiu decât o banană”, a explicat oficialul guvernamental Fomba James. În aceste condiţii, este uşor de înţeles potenţialul unei astfel de plante într-o ţară precum Sierra Leone, unde 70% din populaţie trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi şi 25% dintre copii mor înainte de a împlini cinci ani. De altfel, în ultimul deceniu, cultivarea de Moringa oleifera a fost promovată în diferite state africane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arborele vieţii - Moringa oleifera.
 Vizualizări articol: 3786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arborele vieţii - Moringa oleifera0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei