Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2012 - Anul XVII, nr. 196 (5101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 20.000 de alocaţii pentru susţinerea familiei, suspendate din cauza absenţelor şcolare

Aproape 20.000 de familii care beneficiau de alocaţie pentru susţinerea familiei au rămas fără acest drept, din cauza absenţelor şcolare ale copiilor, înregistrate în primul semestru al anului şcolar 2011-2012, precizează Ministerul Muncii, într-un răspuns solicitat de MEDIAFAX.

Potrivit prevederilor Legii 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, aceste drept poate fi diminuat sau suspendat în cazul în care copiii absentează nemotivat de la şcoală.

Astfel, articolul 28 din lege prevede că în cazul în care se constată absenţe nemotivate pe parcursul unui semestru şcolar, cuantumul alocaţiei se diminuează proporţional cu numărul absentelor, respectiv cu câte 20 la sută pentru fiecare copil care înregistrează un număr de maximum 10 absenţe şi cu câte 50 la sută pentru un număr de maximum 20 de absenţe.

În astfel de cazuri, diminuarea se aplică începând cu luna următoare celei în care s-a constatat neîndeplinirea condiţiei şi se menţine timp de trei luni.

Potrivit articolului 29 din aceeaşi lege, plata alocaţiei se suspendă în luna următoare celei în care se constată că un copil din familia beneficiară are peste 20 de absenţe nemotivate.

Agenţia Naţională de Plăţi şi Prestaţii Sociale a finalizat centralizarea alocaţiilor diminuate sau suspendate în primul semestru al anului şcolar trecut, constatând că 39.739 de familii beneficiare au fost afectate din cauza absenţelor şcolare ale copiilor.

Astfel, 19.384 de alocaţii au fost suspendate după ce cel puţin unul dintre copiii familiei beneficiare a avut peste 20 de absenţe şcolare nemotivate.

Cele mai multe situaţii de acest tip au fost înregistrate în judeţele Dolj (1.460), Prahova (1.330), Bacău (1.072), Iaşi (899), Neamţ (858), Maramureş (775), Mureş (710) şi Braşov (707) iar cele mai puţine în Bucureşti (nouă) şi Ilfov (95).

Alte 904 familii au avut diminuat cu 50 la sută cuantumul alocaţiei, cele mai multe fiind în judeţele Dolj (62), Neamţ (45), Prahova şi Bacău (câte 43), Braşov (41) şi Iaşi (40).

De asemenea, tot din cauza absenţelor nemotivate ale copiilor, 19.451 de familii au primit, timp de trei luni, doar 80 la sută din cuantumul alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Comparativ cu al doilea semestru din anul şcolar precedent, când au fost înregistrate 50.940 de astfel de situaţii, numărul familiilor penalizate a fost în scădere.

De asemenea, 6.999 dintre elevii care au avut absenţe şcolare în semestrul doi din anul şcolar 2010/2011 au "recidivat" şi în primul semestru din anul şcolar 2011/2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 20.000 de alocaţii pentru susţinerea familiei, suspendate din cauza absenţelor şcolare.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 20.000 de alocaţii pentru susţinerea familiei, suspendate din cauza absenţelor şcolare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei