Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2012 - Anul XVII, nr. 177 (5082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL: CC să ia în calcul cvorumul care armonizează datele INS cu datele MAI

USL consideră că CC trebuie să-şi fundamenteze decizia privind referendumul pe un cvorum care armonizează datele INS cu datele MAI, apreciind că o hotărâre a CC bazată pe un cvorum excesiv, respectiv pe "România ipotetică", şi nu pe "România reală", va adânci criza politică.

"Curtea Constituţională trebuie să-şi dea decizia cu referire la cvorumul indicat de lege în condiţiile în care acest cvorum trebuie să armonizeze datele INS, datele pe care le deţine MAI privind persoanele care şi-au pierdut temporar dreptul de vot din cauza buletinelor care nu au fost reînnoite, care trebuie pus de acord cu deciziile instanţelor judecătoreşti privind pierderea capacităţii de vot pentru diferite categorii, fie care au pierdut dreptul de a vota în urma sentinţelor judecătoreşti, fie persoane care nu au capacitatea acestui exerciţiu de voinţă", a declarat, ieri, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian.

El a subliniat că, în opinia USL, CC trebuie să dea decizia privind validarea sau invalidarea referendumului abia după ce armonizează toate aceste informaţii.

"Orice decizie dată în baza unei Românii ipotetice, statistice, care nu e în concordanţă cu România reală, ar putea duce la o concluzie riscantă pentru societatea românească, în care România reală să nu se simtă reprezentată prin datele care întemeiază această decizie", a subliniat Vosganian.

Potrivit lui Vosganian, USL apreciază că decizia CC şi procedurile pe care le va urma Parlamentul pentru aplicarea acestei decizii trebuie să ducă pe de o parte la o soluţie juridică privind referendumul, dar, pe de altă parte, trebuie să ofere auspicii favorabile pentru încheierea crizei politice.

"Orice soluţie care nu pune de acord România statistică şi România reală şi care se bazează pe un cvorum excesiv nu ar face decât să adâncească apoi criza politică, să ducă la stare de ilegitimitate cronică pentru unele instituţii ale statului, în primul rând pentru instituţia prezidenţială şi să tensioneze opinia publică", a spus Vosganian.

 

Zgonea: Împreună cu preşedintele Senatului voi transmite CC un punct de vedere privind referendumul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, ieri, că împreună cu preşedintele Senatului va înainta Curţii Constituţionale un punct de vedere comun privind validarea referendumului din 29 iulie, însă aşteaptă anunţul oficial al BEC.

"Va fi un punct de vedere comun (cu al preşedintelui Senatului, n.r.), aşteptăm rezultatul final al BEC, procesul verbal oficial şi apoi vom înainta CC punctul nostru de vedere pentru a putea fi luate în calcul şi argumentele noastre", a declarat Zgonea pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că, în mare parte, documentul ce urmează a fi înaintat Curţii Constituţionale este finalizat.

Punctul de vedere al preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, este potrivit deputatului PSD, Florin Iordache, în paralel cu sesizarea USL ce urmează a fi adresată Curţii Constituţionale imediat după anunţarea rezultatului oficial al referendumului miercuri de către BEC.

"Preşedinţilor celor două Camere li se cere în mod automat un punct de vedere pe speţele analizate de Curte. Noi vom depune în paralel o sesizare care să fie analizată odată cu rezultatul referendumului înaintat de BEC", a precizat Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL: CC să ia în calcul cvorumul care armonizează datele INS cu datele MAI.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL: CC să ia în calcul cvorumul care armonizează datele INS cu datele MAI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei