Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2012 - Anul XVII, nr. 177 (5082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul acoperă 40-50% din salarii la firme care creează minim 200 locuri de muncă înalt calificate

Firmele care creează cel puțin 200 de locuri de muncă înalt calificate vor putea primi, pentru o perioadă de doi ani, o subvenție în cuantum de 40%-50% pentru cheltuielile salariale, în baza unei scheme de ajutor de stat avizată în şedinţa de marţi a Guvernului.

Ajutorul de stat va fi în cuantum de 40% din cheltuielile salariale pe doi ani pentru investitorii din zona București-Ilfov și de 50% pentru cei din celelalte regiuni ale țării.

Suma totală alocată din bugetul de stat pe următorii ani este de 100 milioane euro, pentru finanțarea costurilor salariale aferente personalului cu calificare ridicată în domenii de cercetare-dezvoltare, inovare, energie, informatică, precum și din industria prelucrătoare înalt tehnologizată.

Sectoarele economice de aplicare a schemei sunt industria producătoare, cu excepția fabricării băuturilor și produselor din tutun, producția și furnizarea de energie electrică, termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, activități de editare produse software, telecomunicații, servicii în tehnologia informaticii, activităţi și servicii informatice, cercetare-dezvoltare.

"Cheltuielile eligibile pentru asemenea proiecte sunt costurile salariale aferente unei perioade de doi ani de activitate pentru locurile de muncă nou create ca urmare a realizării investiției. Aceasta trebuie să se întâmple în cel mult trei ani de la declanșarea investiției și trebuie menținute pe o perioadă de minimum cinci ani de la data efectuării primei plăți a ajutorului de stat aferent fiecărui loc de muncă nou creat", a declarat ministrul Finanţelor, Florin Georgescu.

Firma care solicită ajutorul de stat va fi obligată să prezinte o scrisoare de garanție bancară care să aibă valoarea cel puțin a ajutorului de stat plătit, pentru ca în cazul în care nu-și respectă integral obligațiile contractuale statul să-și poată recupera ajutorul acordat.

Ministrul Finanțelor a arătat că nu există limită la cuantumul ajutorului acordat unui agent economic și nici la cuantumul unui salariu acordat de firmă unei persoane înalt calificate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul acoperă 40-50% din salarii la firme care creează minim 200 locuri de muncă înalt calificate.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul acoperă 40-50% din salarii la firme care creează minim 200 locuri de muncă înalt calificate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei