Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2012 - Anul XVII, nr. 142 (5047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţii şi elevii pot face propuneri, menţiuni şi sugestii referitoare la Bacalaureatul din 2013

Părinţii şi elevii pot face propuneri, menţiuni şi sugestii referitoare la Bacalaureatul din 2013, dar numai după ce vor răspune altor cinci întrebări legate de examenul de anul viitor, arată chestionarul pentru consultarea liceenilor trimis de Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare.

Chestionarul privind structura examenului de bacalaureat începând cu 2013, la întrebările căruia vor răspunde elevii şi părinţii, a fost trimis de Ministerul Educaţiei, marţi, inspectoratelor şcolare judeţene, datele urmând să fie centralizate până la 26 iunie.

Chestionarul vizează două categorii de respondenţi, respectiv elevi şi părinţi, şi cuprinde şase întrebări.

Pentru început, chestionarul prezintă structura Bacalaureatului din 2012. Apoi, elevii trebuie să precizeze, filiera, specializarea sau profilul pe care îl urmează.

La punctul 2, elevii vor spune dacă ar fi de acord ca examenul din 2013 să se desfăşoare după structura celui din 2012. Dacă vor fi de acord ca Bacalaureatul din 2013 să fie identic cu cel din 2012, atunci vor trece direct la întrebarea 6, unde vor menţiona orice altă propunere, sugestie sau observaţie referitoare la structura examenului de bacalaureat începând cu 2013.

În cazul în care răspunsul va fi negativ, atunci liceeni vor răspunde în funcţie de filieră. Astfel, pentru filiera tehnologică, liceeni vor spune dacă sunt de acord ca la proba E să se adauge, la lista deja în vigoare, o probă scrisă din modulele specifice domeniului de pregătire.

Apoi, pentru filiera vocaţională, liceenii trebuie să spună dacă sunt de acord ca la proba E să se adauge, la lista în vigoare, o probă scrisă sau o probă practică specifică profilului sau specializării.

Liceenii de la filiera teoretică vor menţiona ce propuneri de modificare a bacalaureatului au.

La ultimul punct, toţi liceenii vor menţiona orice alte propuneri, sugestii sau observaţii referitoare la structura examenului de bacalaureat începând cu 2013.

Datele din chestionare vor fi centralizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, transmise inspectoratelor şcolare judeţene şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, care le vor integra într-un raport final şi le vor pune la dispoziţia Ministerului Educaţiei până la 26 iunie. La nivelul fiecărui liceu, chestionarele vor fi arhivate pentru o perioadă de cel puţin un an şcolar, a precizat sursa citată.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a transmis, marţi dimineaţă, Consiliului elevilor că modificarea examenului de bacalaureat se va face doar dacă ei doresc acest lucru.

"Dacă se doreşte modificarea bacalaureatului, acest lucru se va face numai cu semnătura voastră", le-a spus Pop elevilor prezenţi la consiliu.

Reprezentanţii elevilor de clasa a XI-a din liceele bucureştene s-au pronunţat, săptămâna trecută, pentru păstrarea actualei formule de desfăşurare a bacalaureatului, potrivit votului informal exprimat la o întâlnire de consultări pe această temă cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Potrivit Legii educaţiei, adoptată în mandatul ministrului Daniel Funeriu, bacalaureatul diferenţiat ar urma să intre în vigoare din 2016, adică începând cu generaţia de elevi care începe clasa a IX-a în anul şolar 2012-2013.

Federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar au cerut USL, printr-o scrisoare deschisă, modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, astfel încât acesta să includă, din 2013, şi probe scrise diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră, pentru a nu se repeta "rezultatele dezastruoase" de anul trecut.

"Reglementarea vine în întâmpinarea dorinţelor elevilor, ale părinţilor acestora şi ale cadrelor didactice, care au militat pentru susţinerea examenului de bacalaureat la disciplinele pentru care elevii au optat în cursul învăţământului liceal, iar nu la obiecte pe care nu au fost interesaţi să le studieze şi nici nu aveau cum, având în vedere profilul unităţii de învăţământ", potrivit scrisorii deschise adresate USL şi preşedinţilor PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, de liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţiei "Spiru Haret" şi Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN).

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, declara atunci că propunerea sindicatelor privind introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2013 este pertinentă, deoarece forma actuală a acestui examen nu mai este adaptată situaţiei din sistemul de învăţământ.

Pop preciza că propunerea de introducere a bacalaureatului diferenţiat din 2013, şi nu din 2016, aşa cum prevede Legea educaţiei, va fi discutată la nivelul Guvernului, urmând să fie şi "dezbateri serioase cu elevii" pe acest subiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii şi elevii pot face propuneri, menţiuni şi sugestii referitoare la Bacalaureatul din 2013.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinţii şi elevii pot face propuneri, menţiuni şi sugestii referitoare la Bacalaureatul din 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei