Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2012 - Anul XVII, nr. 45 (4950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un cioban din judeţul Hunedoara a devenit şomer la 95 de ani

Un cioban în vârstă de 95 de ani din localitatea hunedoreană Vâlcelele Rele, care are contract de muncă doar din anul 2008, deşi lucrează de 70 de ani, a devenit şomer, începând de ieri, după ce a fost trimis în şomaj de către proprietarul turmei de oi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ştefan Grosu este cioban de peste 70 de ani, însă numai din anul 2008 a fost angajat cu carte de muncă de proprietarul unui turme de oi, pentru o stână din localitatea Ciula Mare, din Ţara Haţegului, în judeţul Hunedoara.
Bătrânul a fost trimis în şomaj după ce turma de oi a fost dusă la câmpie pe timp de iarnă, urmând să fie reangajat în luna aprilie.
Ştefan Grosu a mers la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara pentru a-şi depune actele de şomaj şi pentru a beneficia de banii de şomaj.
"La 91 de ani mi-a făcut proprietarul stânei unde am început să lucrez carte de muncă. Luna trecută, după ce oile au plecat la câmpie, mi-a spus că mă trimite în şomaj pe timp de iarnă şi în primăvară, înainte de Paşte, când se întorc oile, mă reangajează. Când m-am dus la birourile de la şomaj să-mi fac actele şi-au făcut cruce. Au tot dat la telefoane la jurişti ca să vadă dacă am dreptul la şomaj. Până la urmă azi (ieri - n.r.) am fost să-mi pun viză pe carnetul de şomaj", a declarat Ştefan Grosu.
Angajaţii instituţiei nu au ştiut iniţial dacă acesta are sau nu dreptul la bani de şomaj, dar ulterior s-au informat, iar de ieri a primit carnet de şomer, urmând să beneficieze şi de 400 de lei lunar.
"Am rămas surprins cum un om la peste 90 de ani cum e el vrea în şomaj. Îndeplineşte toate condiţiile legale să ia somaj şi nu are vechime de pensionare. Oricum, el vrea să fie reangajat şi speră ca în lunile următoare să fie reangajat cioban", a declarat directorul AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan Velichi.
"Prima oară l-am angajat pe fiul lui şi i-am făcut acte de muncă. Apoi mi-a spus şi bătrânul că vrea şi el acte. I-am făcut carte de muncă, însă pe timp de iarnă a fost mai greu şi e mai puţin de lucru, aşa că pe bătrân l-am trimis în şomaj. M-a căutat şi mi-a spus că lui nu-i place să stea acasă şi să-l reangajez ca să vadă de oi. O să încerc să-i fac din nou actele în luna aprilie. Se ţine foarte bine pentru un om de vârsta lui", a spus, la rândul său, cel care l-a angajat pe bătrân, Emil Părău, un om de afaceri din Valea Jiului are o stână cu peste o mie de oi.
Cei care îl cunosc pe ciobanul de 95 de ani spun că acesta este "sprinten ca o căprioară" şi că se pricepe ca nimeni altul să strunească turma şi să trimită câinii să întoarcă oile la stână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un cioban din judeţul Hunedoara a devenit şomer la 95 de ani.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un cioban din judeţul Hunedoara a devenit şomer la 95 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei