Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2012 - Anul XVII, nr. 45 (4950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenzi de 1 mil.lei pentru costume de carnaval şi echipamente de schi pentru copii, neconforme

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat cu peste 1,1 milioane de lei operatorii economici care au încălcat legislaţia privind hainele pentru copii, cordoane, costume tematice pentru carnaval, echipamente pentru schi.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat, la începutul acestui an, un control privind securitatea îmbrăcămintei pentru copii (cerinţe pentru cordoane şi cordoane glisante utilizate la îmbrăcămintea copiilor, inclusiv a costumelor tematice pentru deghizare carnaval şi echipamentelor pentru schi, pentru vârste de până la 14 ani), se arată într-un comunicat de ieri al ANPC.
Controlul a urmărit, inclusiv depistarea de produse (de îmbrăcăminte pentru copii) periculoase (ale căror cordoane şi cordoane glisante nu respectă cerinţele de siguranţă).
Inspectorii au controlat 854 de operatori economici, dintre care 709 operatori economici, reprezentând 83 la sută din totalul controlat, prezentau abateri de la prevederile legale, potrivit sursei citate. Valoarea produselor cu abateri a fost de 903.427 de lei.
Cu ocazia controlului, inspectorii au prelevat 33 de probe de îmbrăcăminte pentru copii, pentru analizarea compoziţiei fibroase. Rapoartele de expertizare Larex au emis concluzia potrivit căreia, la 13 produse analizate, reprezentând 39,4 la sută din totalul prelevărilor efectuate, compoziţia fibroasă determinată, nu corespunde cu cea inscripţionată pe eticheta acestora.
Pentru aceste abateri operatorilor economici li s-au aplicat 798 de sancţiuni, din care 358 de avertismente şi 440 de amenzi contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 1.128.700 de lei.
ANPC a dispus, de asemenea, şi 517 măsuri de oprire temporară de la comercializare, pentru produse cu abateri în valoare de 842.100 de lei şi 83 de măsuri de oprire definitivă, pentru produse de îmbrăcăminte pentru copii prevăzute cu cordoane şi cordoane glisante care nu respectau cerinţele de siguranţă.
Dintre deficienţele constatate, cele mai relevante au vizat abateri privind cerinţele de siguranţă, la îmbrăcămintea pentru copii prevăzută cu cordoane şi cordoane glisante, la 72 de operatori economici, reprezentând 8,43 la sută din totalul controlat.
De asemenea, inspectorii au depistat abateri privind denumirea şi marcarea compoziţiei fibroase a produselor textile la 370 de operatori economici, reprezentând 43,3 la sută din totalul controlat, indicarea modului de întreţinere a produselor textile la 188 de operatori economici, reprezentând 22 la sută din totalul controlat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 1 mil.lei pentru costume de carnaval şi echipamente de schi pentru copii, neconforme.
 Vizualizări articol: 360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de 1 mil.lei pentru costume de carnaval şi echipamente de schi pentru copii, neconforme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei