Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2012 - Anul XVII, nr. 38 (4943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ungureanu: Am unificat programele de lucru în toate instituţiile

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, ieri, la Palatul Parlamentului, că prin circulara emisă de Secretariatul General al Guvernului privind respectarea de către bugetari a orarului 8.00 - 16.00 s-au unificat programele de lucru în instituţiile administraţiei centrale.

Întrebat dacă a dispus ca bugetarii să lucreze mai mult de acum încolo, Ungureanu a răspuns printr-o altă întrebare: "Ce înseamnă mai mult, doamnă? Există un program fix de la 8.00 la 16.00".

Solicitat să comenteze faptul că de la Secretariatul General al Guvernului a plecat o circulară către ministere care prevede ca bugetarii să respecte programul de lucru de la ora 8.00 la ora 16.00, Ungureanu a spus că, prin această circulară, s-au unificat programele de lucru în instituţiile din administraţia centrală.

El a negat că respectiva circulară ar fi fost emisă pentru că ar fi constatat că bugetarii nu respectă programul de lucru stabilit pentru intervalul 8.00-16.00.

"Pur şi simplu am unificat programele de lucru în toate instituţiile administraţiei centrale. Asta este tot. Nu este absolut nici o altă problemă. Cred, de fapt, că într-adevăr ceea ce contează este ca timpul de lucru legal de la 8.00 la 16.00 să fie folosit cât mai bine. Asta este totul", a spus Ungureanu.

 

Noul program de lucru în administraţie nu se aplică în învăţământ şi la unităţile medicale

Uniformizarea programului de lucru în administraţia publică va fi aplicată strict pentru ministere, aparatul de lucru al Guvernului şi instituţiile publice subordonate, fără să vizeze activitatea instituţiilor de învăţământ, a unităţilor medicale, de urgenţă şi de intervenţie, precizează SGG.

Într-un comunicat transmis ieri seara, Secretariatul General al Guvernului (SGG) arată că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a dispus uniformizarea programului de lucru al aparatului de lucru al Guvernului, precum şi al instituţiilor administraţiei publice centrale, "pentru optimizarea activităţii și a comunicării interinstituţionale".

SGGaminteşte că a transmis vineri, 10 februarie, o circulară către ministere şi instituţiile din aparatul de lucru al Guvernului, prin care a solicitat dispunerea măsurilor necesare pentru instituirea programului de lucru care se va desfăşura de luni până vineri între orele 08.00-16.00, atât în cadrul ministerelor, cât şi în cadrul instituţiilor publice aflate în subordine.

"În circulară s-a precizat că activitatea de relaţii cu publicul se va desfăşura cu respectarea dispoziţiilor legale. Această activitate este reglementată distinct prin HG 1723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul, care se referă doar la programul compartimentelor care relaţionează cu publicul şi nu la programul de lucru al instituţiilor publice", arată SGG.

Sursa citată aminteşte totodată că, până în prezent, programul de lucru al ministerelor şi al instituţiilor publice din subordinea acestora era stabilit de către fiecare instituţie prin dispoziţii interne, fără a exista o practică unitară, începând de la ora 8.00, 8.30 sau 9.00.

"Menţionăm că această solicitare nu vizează activitatea instituţiilor de învăţământ, a unităţilor medicale, de urgență și de intervenție. Facem precizarea că dispoziția se referă strict la aparatul de lucru al Guvernului, la instituțiile publice subordonate acestuia, la ministere și la instituțiile publice aflate în subordine" precizează SGG.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ungureanu: Am unificat programele de lucru în toate instituţiile.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ungureanu: Am unificat programele de lucru în toate instituţiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei