Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2012 - Anul XVII, nr. 38 (4943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O companie românească implicată în fraude de peste un miliard de euro, anchetată în Italia

Procuratura din Roma a emis 150 de mandate de percheziţie la companii şi directori, inclusiv la o companie românească, din cauza unor facturi false emise în sectorul aparaturii telefonice şi a computerelor, 90 de persoane fiind vizate, relatează La Repubblica în pagina electronică.

Ancheta vizează fraudele asupra taxelor pe valoare adăugată comunitare, fiind semnalată existenţa unei vaste organizaţii care funcţiona pe tot teritoriul Italiei, inclusiv în Roma şi Neapole.

Începând cu anul 2007 şi până în 2011, această organizaţie a comercializat produse electronice, majoritatea fiind telefoane mobile, fără a plăti TVA, folosindu-se de facturi false emise de o companie românească.

Această operaţiune amplă, în care sunt implicaţi peste 400 de membri ai forţelor de ordine şi ai fiscului italian, a fost denumită "Transilvania Romană". Procuratura din Roma, cea care conduce ancheta, a semnalat peste o sută de companii din Italia care erau implicate şi care erau cliente formale ale companiei româneşti.

Societăţile au făcut achiziţii de bunuri, fără TVA, şi de la alţi furnizori din UE, evaluate la aproximativ 1,2 miliarde de euro, pentru ca apoi să le revândă în Italia la preţuri puternic concurenţiale. Deoarece TVA-ul care apărea în facturile lor la vânzare nu era plătit, aceste companii puteau să folosească preţuri sub valoarea pieţei.

În urma anchetei aflate în desfăşurare, 90 de persoane sunt vizate şi au fost puse sub sechestru proprietăţi mobiliare şi imobiliare în valoare de aproximativ trei milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O companie românească implicată în fraude de peste un miliard de euro, anchetată în Italia.
 Vizualizări articol: 1179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O companie românească implicată în fraude de peste un miliard de euro, anchetată în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei