Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2012 - Anul XVII, nr. 30 (4935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A depus mandatul

Boc a demisionat, Predoiu, premier interimar

Premierul Emil Boc i-a anunţat, ieri, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului. Preşedintele Traian Băsescu a luat act, ieri, de demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru şi a semnat decretul de numire a lui Cătălin Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului guvern.
Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat că aseară urma să aibă loc o discuţie în coaliţie asupra noului Cabinet, iar astăzi, la ora 10.00, va avea loc şedinţa Colegiului Director al PDL, precizând că partidul a formulat la Cotroceni o propunere foarte clară de premier. Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, tot ieri, după consultările PDL cu şeful statului, că în aseară preşedintele Traian Băsescu urma să anunţe persoana desemnată să formeze noul Cabinet.

 

Predoiu: Administraţia va funcţiona normal, vor fi adoptate doar hotărâri de guvern

Guvernul se va asigura că administraţia funcţionează în continuare în mod normal şi nu va adopta decât hotărâri pentru administrarea treburilor publice, nu ordonanţe, ordonanţe de urgenţă sau proiecte de legi, a declarat, ieri, premierul interimar Cătălin Predoiu.
"Solicit tuturor celor care lucrează în aceste instituţii să îşi continue activitatea cu competenţă, calm, legalitate şi bună-credinţă. Cetăţenii trebuie serviţi indiferent de situaţia politică", a spus Predoiu într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.
El a arătat totodată că doreşte să transmită şi pieţelor externe mesajul că stabilitatea economică este asigurată.
"Pieţele economice şi financiare internaţionale, precum şi partenerii noştri externi trebuie să primească chiar din aceste momente mesajul că România rămâne stabilă, guvernabilă şi îşi continuă drumul către stabilitate politică şi dezvoltare economică", a spus Predoiu.
El a mai arătat că, imediat după demisia lui Boc, a acceptat postul de premier interimar, nu înainte de a-şi cântări suficient competenţele şi puterile, şi a afirmat că este dispus să lucreze în Guvern cu orice funcţionar competent şi care lucrează cu bună-credinţă. El a precizat totodată că a discutat cu Emil Boc detalii administrative legate de funcţionarea Guvernului.
"Am acceptat acest mandat cu speranţa că va contribui la degajarea unei soluţii politice stabile şi menţinerea continuităţii funcţionale a administraţiei publice centrale. Mesajul meu către cei care au servit în aparatul Guvernului este foarte simplu: oricine este dispus că lucreze cu bună-credinţă şi să manifeste competenţă profesională este binevenit alături de mine, indiferent cât va dura acest mandat de premier interimar", a spus Predoiu.
Întrebat de jurnalişti dacă va accepta şi un posibil mandat de premier desemnat să formeze noul Guvern, Predoiu a arătat că disponibilitatea sa este de a-şi pune la dispoziţia Executivului şi a ţării cunoştinţele şi competenţa, amintind că de-a lungul activităţii guvernamentale a lucrat cu toate partidele şi în guverne cu o componenţă politică diferită.
"Îmi asum orice responsabilitate care poate contribui la stabilizarea politică a ţării şi la continuarea schimbărilor necesare în societatea românească", a adăugat Predoiu.
El a precizat că, în reuniunea informală de la Guvern, s-a asigurat că în domeniile gestionate de membrii Cabinetului activitatea va continua în mod normal, fiind discutate şi problemele legate de situaţia meteorologică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc a demisionat, Predoiu, premier interimar.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc a demisionat, Predoiu, premier interimar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei