Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2011 - Anul XVI, nr. 300 (4898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mecanicii de locomotivă reclamă restricţionarea dreptului de călătorie a personalului feroviar

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România avertizează, într-o scrisoare deschisă, că activitatea feroviară şi siguranţa circulaţiei ar putea fi afectate din cauza restricţionării drepturilor de călătorie pe calea ferată a personalului feroviar şi a membrilor de familie ai acestuia.

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România a trimis o scrisoare deschisă Guvernului şi Parlamentului prin care îşi manifestă nemulţumirea faţă de decizia de restricţionare a drepturilor de călătorie pe calea ferată a personalului feroviar, a membrilor de familie ai acestuia, precum şi a pensionarilor feroviari.

"Constatăm cu mâhnire un grav abuz îndreptat împotriva feroviarilor din România, prin adoptarea Legii 283 din 14 decembrie 2011 care restricţionează drastic în cursul anului 2012 drepturile de călătorie pe calea ferată a personalului feroviar, a membrilor de familie ai acestuia, precum şi a pensionarilor feroviari, drepturi câştigate în decursul dezvoltării istorice a industriei feroviare româneşti şi consfinţite printr-o serie de acte normative aflate în vigoare. După concedierile colective efectuate pe parcursul ultimilor doi ani şi după suspendarea, pe timpul crizei, a unor drepturi semnificative din contractele colective de muncă, personalul feroviar mai primeşte, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, încă un «cadou», fiindu-i practic interzisă călătoria cu mijloacele feroviare pe care le deserveşte", se arată în scrisoarea deschisă.

Sindicaliştii arată că, prin modul în care este organizată calea ferată, personalul feroviar este distribuit pe întreg teritoriul ţării iar deplasarea cu trenul de la domiciliu la locul de muncă sau între subunităţile de cale ferată este o necesitate strict legată de natura serviciului acestuia.

"Faptul că personalul feroviar va fi nevoit să-şi plătească transportul cu trenul pentru desfăşurarea activităţilor de serviciu constituie o nouă lovitură asupra drepturilor şi a nivelului de trai al acestuia, care a fost oricum crunt afectat de curba de sacrificiu pe care au trebuit să o suporte în ultima perioadă angajaţii de la calea ferată. Atragem atenţia că prin adoptarea acestei măsuri vor apărea grave disfuncţii în activitatea societăţilor de cale ferată, care este posibil să afecteze activitatea feroviară şi siguranţa circulaţiei", se mai arată în scrisoarea adresată Guvernului şi Parlamentului.

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România solicită rezolvarea situaţiei menţionate, "potenţial conflictuale", prin anularea art. 19 din Legea nr. 283/2011, lege care, în opinia sindicaliştilor, a fost adoptată prin încalcarea prevederilor Legii Dialogului Social şi a transparenţei decizionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mecanicii de locomotivă reclamă restricţionarea dreptului de călătorie a personalului feroviar.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Mecanicii de locomotivă reclamă restricţionarea dreptului de călătorie a personalului feroviar3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei