Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2011 - Anul XVI, nr. 300 (4898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inspecţia Muncii: 86 la sută dintre angajatori au transmis Registrul de evidenţă a salariaţilor

Doar 86 la sută dintre angajatori au transmis până în 15 decembrie Registrul general de evidenţă a salariaţilor, în total fiind active peste 5,8 milioane de contracte şi 4,8 milioane de salariaţi, a declarat, luni, inspectorul general de stat de la IM, Dantes Nicolae Bratu.

Registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic, activ din 1 august, se completează în ordinea încheierii, modificării sau încetării raporturilor de muncă, corectitudinea completării registrului şi a transmiterii datelor informatice fiind în sarcina exclusivă a angajatorului.

Angajatorii au obligaţia de a înregistra în registrul general de evidenţă a salariaţilor salariul, sporurile şi cuantumul acestora, durata normală a timpului de muncă şi repartizarea acestuia, detaşarea, precum şi perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncă.

Termenul limită pentru depunerea Registrului de evidenţă a salariaţilor a fost 15 decembrie, dată până la care 86 la sută dintre angajatori s-au conformat.

Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii a precizat că cei 14 la sută dintre angajatori care nu au trimis inspectoratelor de muncă Registrul de evidenţă al salariaţilor nu sunt neapărat în ilegalitate, fiind posibil ca unii dintre ei să-şi fi încetat activitatea între timp.

Datele centralizate de Inspecţia Muncii arată că, în 15 decembrie, 479.971de angajatori au transmis datele privind angajaţii, în total fiind active 5.867.097 de contracte de muncă şi 4.881.852 de salariaţi. Din numărul total de contracte active, 5.373.170 erau contracte pe perioadă nedeterminată şi 493.927 pe perioadă determinată.

Şeful IM a mai precizat că 81 la sută dintre angajatori au preferat să transmită on-line Registrul de evidenţă a salariaţilor, doar 19 la sută făcând acest lucru la ghişeu.

Verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale privind Registrul general de evidenţă a salariaţilor a condus, în primele 11 luni ale anului, la sancţionarea a 23.538 de angajaţi, fiind aplicate 2.727 de amenzi, în valoare totală de 7.546.400 de lei.

Fiecare angajator are obligaţia de a înfiinţa şi transmite la inspectoratul teritorial de muncă Registrul general de evidenţă a salariaţilor şi de a-l prezenta inspectorilor de muncă, la solicitarea acestora, a precizat Inspecţia Muncii.

Aplicaţia prin care angajatorii înfiinţează şi completează Registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic este Revisal, iar data limită pentru depunere a fost iniţial 31 octombrie.

Executivul a decis să prelungească acest termen, prin HG 1105/2011, până la 15 decembrie 2011, având în vedere că doar 71 la sută dintre angajatori transmiseseră până la acea dată informaţii pentru înscrierea în Revisal.

Cea mai mare sancţiune pe care o pot aplica inspectorii de muncă pentru netransmiterea Registrului general de evidenţă a salariaţilor este amenda în valoare de 10.000 de lei pentru fiecare persoană primită la muncă fără transmiterea completă a informaţiilor la inspectoratul teritorial de muncă, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, fără ca amendă totală cumulată să depăşească suma de 50.000 de lei.

IM precizează că HG 1105/2011 clarifică elementele privind drepturile salariale care se completează în Registrul de evidenţa a salariaţilor, respectiv salariul de bază lunar brut şi sporurile, aşa cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă, şi reaminteşte că în 6 decembrie a publicat pe site-ul instituţiei (www.inspectiamuncii.ro) varianta actualizată a Revisal (5.0.8), în concordanţă cu modificările aduse de HG 1105/2011 şi noua clasificare a ocupaţiilor.

Versiunea actualizată a aplicaţiei Revisal permite introducerea şi actualizarea sporurilor salariale inclusiv în valoare procentuală, aşa cum sunt prevazute în contractul individual de muncă, preluarea datelor aferente registrului din versiunea anterioara a aplicaţiei Revisal 5.0.6, actualizarea nomenclatorului COR, generarea registrului ce urmează a fi transmis către inspectoratul teritorial de muncă şi validarea registrului generat din aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor, altele decât Revisal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspecţia Muncii: 86 la sută dintre angajatori au transmis Registrul de evidenţă a salariaţilor.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspecţia Muncii: 86 la sută dintre angajatori au transmis Registrul de evidenţă a salariaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei