Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2011 - Anul XVI, nr. 291 (4889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Familia unei femei găsită moartă în 2007, chemată să ridice de la Poliţie un colet cu capul acesteia

Familia unei femei care a fost găsită moartă pe un câmp din Călăraşi, în 2007, fiind îngropată de autorităţi fără a-i fi anunţate rudele, a fost chemată la Poliţie pentru a ridica un colet cu capul femeii, Poliţia explicând că, pentru profilul ADN, craniul victimei a fost dus la IML.

Ion Şerban, din Buzău, susţine că în 2007 mama sa a fost găsită moartă, în stare de putrefacţie, lângă un lac din localitatea Fundulea (Călăraşi) şi înmormântată, ca persoană cu identitate necunoscută, de către autorităţile din acel oraş.

Bărbatul susţine că în urmă cu o lună una dintre surorile sale, care locuieşte în Fundulea, a fost sunată de Poliţie, care i-a comunicat că trebuie să ridice un colet expediat de Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Capitală, colet în care se afla craniul mamei sale.

"Am aflat că bătrâna a fost descoperită lângă un lac din Fundulea şi că oasele ei au fost îngropate seara, după ora 21.00, în cimitirul localităţii, în prezenţa poliţistului şi a primarului, iar identitatea mamei s-a aflat ulterior. La inceputul lunii noiembrie, după patru ani de la deces, sora mea a fost sunată de Poliţie să i se comunice că trebuie să ridice un colet din carton, expediat de Institutul «Mina Minovici», în care se afla craniul mamei. Astfel am aflat că bătrâna fusese îngropată fără cap, craniul fiind ţinut aproape patru ani la Institutul de Medicină Legală, pentru reconstituire facială în vederea identificării. În 6 noiembrie am fost la Fundulea, iar ei săpaseră groapa pentru a aşeza craniul peste coşciug. Nici acum nu ne-au lăsat să ne uităm în coşciug, spunându-ne că ar fi profanare", a declarat fiul femeii.

El crede că mama sa a fost ucisă în condiţiile în care într-un alt colet, în care erau hainele femeii, se aflau patru cartuşe de vânătoare, iar bluza găsită lângă oase avea găuri.

La rândul său, fiica femeii, care locuieşte în Fundulea, spune că a aflat despre moartea mamei sale după patru luni, când a mers să reclame dispariţia femeii.

"Am mers la Poliţie şi am spus că mama a dispărut. M-am dus mai târziu pentru că ma gândeam că ar putea fi la Buzău. Mai fusese plecată şase luni. Au găsit-o moartă pe marginea bălţii şi nu ne-a anunţat nimeni", a spus fiica femeii decedate, Jana Gheorghe.

După ce a anunţat dispariţia mamei sale, poliţiştii au chemat-o să identifice hainele unei femei decedate şi neidentificate, aflând, astfel, că mama sa a fost găsită moartă pe un câmp.

Anchetatorii spun că femeia, Frusina Ioniţă, de 67 de ani, a fost îngropată în 13 februarie 2007, de către autorităţile din Fundulea, după ce s-a stabilit că moartea acesteia nu a fost violentă, fiind cauzată de un infarct provocat, cel mai probabil, de frig.

"Frusina Ioniţă avea 67 de ani la momentul dispariţiei, în anul 2007. În februarie 2007, un cadavru descompus şi în stare avansată de putrefacţie a fost descoperit în bazinul piscicol Gostilele. Capul se afla la o distanţă de cinci metri de corp. Poliţiştii au deschis un dosar de moarte suspectă, iar corpul a fost trimis pentru necropsie la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi. Capul a ajuns la Institutul Mina Minovici pentru reconstrucţie facială şi stabilirea profilului ADN. Înhumarea capului a avut loc în 6 noiembrie 2011, iar fiul victimei a participat la slujbă", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, Ramona Tudor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia unei femei găsită moartă în 2007, chemată să ridice de la Poliţie un colet cu capul acesteia.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Familia unei femei găsită moartă în 2007, chemată să ridice de la Poliţie un colet cu capul acesteia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei