Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2011 - Anul XVI, nr. 288 (4886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu: Agricultorii vor fi impozitaţi ca până acum, lucrăm cu MADR pentru combaterea evaziunii

Ministerul Finanţelor Publice va renunţa la propunerea de impozitare a tuturor micilor producători agricoli şi va lucra împreună cu Ministerul Agriculturii pentru a găsi soluţii de combatere a evaziunii fiscale din domeniu agricol, a declarat ieri ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

"Am avut discuţii cu mulţi producători agricoli care au spus: «Nu este corect să lăsaţi o parte neimpozitaţi şi nouă să ne creeze o concurenţă neloială. Sunt aşa-zişi producători care nouă ne creează o concurenţă neloială». Vreau să vă spun că legislaţia privind impozitarea agriculturii în 2012 rămâne aceeaşi ca în 2011, dar împreună cu Ministerul Agriculturii vom căuta soluţii de reducere a evaziunii fiscale", a spus Ialomiţianu.

El a arătat că ministerul vrea să combată evaziunea din sistemul agricol, sugerând astfel că derogările legislative reprezintă portiţe pentru unii producători care ar trebui impozitaţi.

"Vom combate evaziunea prin metodele indirecte şi văd că ANAF se tot pregăteşte să le aplice, metodele indirect reprezintă o soluţie, dar vom căuta şi alte soluţii. Mergem pe legislaţia din 2011, dar trebuie să rezolvăm evaziunea din agricultură şi am tot concursul domnului ministru Tabără", a mai spus Ialomiţianu.

Ministrul Finanţelor a arătat că legislaţia rămâne nemodificată şi în ceea ce priveşte impozitarea veniturilor din vânzarea sau închirierea imobilelor.

Ministerul Finanţelor a publicat pe site-ul instituţie o serie de modificări la Codul Fiscal conform cărora toţi micii producători de legume, fructe, flori, cereale şi material lemnos ar trebui să plătească impozit de 16% din veniturile nete, fiind în continuare exceptaţi de la taxare crescătorii de animale şi păsări, apicultorii şi crescătorii de viermi de mătase care nu vând către colectori sau procesatori.

Producătorii agricoli urmau să facă plăţi anticipate pentru impozitul pe venit, determinat pe bază de normă de venit sau în sistem real.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat pentru MEDIAFAX că propunerea prin care toţi micii producători agricoli vor plăti impozit de 16% din veniturile nete nu poate fi aplicată, pentru că va bloca producţia internă.

Tabără a menţionat că nu a fost consultat cu privire la modificarea legislaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu: Agricultorii vor fi impozitaţi ca până acum, lucrăm cu MADR pentru combaterea evaziunii.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu: Agricultorii vor fi impozitaţi ca până acum, lucrăm cu MADR pentru combaterea evaziunii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei