Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2011 - Anul XVI, nr. 288 (4886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetul MAE, cu 20% mai mare faţă de cel din 2011, aprobat fără amendamente în comisii

Bugetul MAE a fost aprobat, ieri, de comisiile parlamentare de politică externă cu 9 voturi "pentru" şi 8 voturi "împotrivă", ministrul Teodor Baconschi explicând că, deşi acesta a crescut cu 20% comparativ cu cel alocat în anul 2011, el reprezintă 0,0048% din PIB.

Bugetul total alocat MAE pe 2012 este de 646.272.000 lei, în creştere cu 19,53% faţă de anul trecut. Din această sumă, 84,45% este suportată de la bugetul de stat, iar restul din finanţări nerambursabile sau venituri proprii.

"Şi anul viitor este dominat de această logică a redresării economice pe bază de austeritate. Înţeleg acest lucru", a spus Baconschi.

"Ponderea bugetului de stat alocat MAE în PIB este de 0,0048%. Cred că acest lucru descrie suficient de bine faptul că ne aflăm într-o zonă de rigoare şi limitare a cheltuielilor", a adăugat el.

Baconschi a spus că bugetul ministerului "pare totuşi un pic mai mare" faţă de anul trecut, precizând că motivul este legat de alocarea unor finanţări nerambursabile.

"În primul rând, în această nouă cifră se reflectă şi sumele atrase independent de MAE, sub formă de sponsorizări, în sumă de aproximativ 550.000 de euro, sumă pe care nu ne putem baza şi în 2012. Apoi creşterea respectivă în bugetul total alocat MAE - 105.573 mii lei - este influenţată în proporţie de 89% de fonduri externe nerambursabile. Este vorba de un plus de 60.115 mii lei. Din cofinanţări la proiecte cu finanţare nerambursabilă avem un plus de 29.980 mii lei . Şi, totodată, din estimarea creşterii nivelului la serviciile solicitate şi prestate în regim de urgenţă avem un plus de 4.000 lei", a explicat ministrul.

El a spus, referindu-se la suma alocată de la bugetul de stat pentru MAE, că aceasta "a crescut cu 41.458 mii lei, fiind influenţată în proporţie de 72% de cofinanţare la proiecte cu finanţare nerambursabilă". "Este vorba de un plus de 29.980 mii lei”, a spus el.

Au fost formulate trei amendamente, însă acestea au fost respinse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul MAE, cu 20% mai mare faţă de cel din 2011, aprobat fără amendamente în comisii.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul MAE, cu 20% mai mare faţă de cel din 2011, aprobat fără amendamente în comisii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei