Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2011 - Anul XVI, nr. 288 (4886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reduceri

Preţurile locuinţelor au continuat să scadă în 2011

Preţurile mediii cerute de proprietarii de locuinţe din Bucureşti au continuat să scadă şi în acest an, potrivit datelor site-urilor imobiliare, care au calculat însă procentaje diferite pentru reduceri, unele de 1-2,1%, iar altele de 4-8%.

Potrivit unui raport al imobiliare.ro, preţurile cerute de proprietari pentru locuinţele vechi au scăzut cu 2,1% pentru garsoniere, respectiv de la 1.166 euro pe metru pătrat la 1.141 euro pe metru pătrat.

Pentru celelalte tipuri de locuinţe reducerile au fost mai mici, ajungând la 1,8% pentru cele cu două camere (1.122 noiembrie 2011 faţă de 1.143 euro/mp în noiembrie 2010 ), de doar 1% pentru cele cu trei camere (1.051 euro/mp faţă de 1.062 euro/mp) şi de 1,7% pentru patru camere (965 euro/mp comparativ cu 982 euro/mp).

Locuinţele noi din Bucureşti au înregistrat creşteri în ultimele 12 luni cuprinse între 1,7% pentru garsoniere şi 5,6% pentru apartamentele cu 2 camere, arată datele imobiliare.ro.

Imobiliare.ro ia în calcul preţul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente cu destinaţie rezidenţială pe baza anunţurilor publicate pe portal de către agenţii imobiliare şi proprietari. Pentru a oferi o estimare cât mai precisă, preţul mediu utilizat la realizarea raportului are la bază un algoritm de calcul care permite eliminarea ofertelor nereprezentative din piaţă prin: identificarea şi eliminarea ofertelor duplicat şi a celor cu preţuri sau suprafeţe greşite, respectiv stabilirea ponderilor apartamentelor noi/vechi, respectiv a celor cu una, două, trei, patru sau mai multe camere.

MagazinuldeCase.ro a calculat că faţă de luna noiembrie a anului precedent, pe segmentul garsonierelor preţurile cerute de proprietari au înregistrat scăderi medii de aproximativ 8% în luna noiembrie a anului 2011. Astfel, dacă în anul 2010 preţul mediu al unei garsoniere a fost 33.735 euro, în luna noiembrie a anului 2011 preţul mediu se plasa la 31.140 euro.

În ceea ce priveşte segmentul apartamentelor cu două camere, preţul mediu înregistrat în noiembrie 2011 a fost de 52.250 euro, ceea ce indică o scădere de aproximativ 7% comparativ cu luna noiembrie a anului 2010. Preţul apartamentelor cu 3 camere a scăzut cu aproximativ 4% în acesta an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precendent.

MagazinulDeCase a inclus în studiu garsonierele, apartamentele cu două camere şi cu trei camere, iar preţurile sunt cele publicate de proprietari în anunţurile de vânzare, care în multe situaţii diferă de preţul de tranzacţionare. Preţul mediu de listare luat în calcul reprezintă valoarea cel mai des întâlnită pe fiecare segment de imobil.

Imobiliare.ro a analizat în raport şi evoluţia preţurile la apartamente şi în patru oraşe mari, respectiv Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca şi Constanţa, în majoritatea cazurilor înregistrându-se scăderi de preţuri în perioada analizată.

În Braşov, proprietarii au redus preţurile solicitate cu 3,3% la apartamentele cu două camere, de la 905 euro/mp la 875 euro/mp, cu 1,9% la garsoniere, ajungând la 836 euro/mp, cu 1,4% la apartamentele cu trei camere, până la 834 euro/mp, în timp ce la locuinţele cu patru camere au fost raportate cele mai mici scăderi, de doar 0,7%, la 798 euro/mp.

Cele mai mari scăderi de preţuri din Cluj-Napoca au fost operate la apartamentele cu trei camere, acestea fiind scoase în noiembrie la vânzare la 954 euro/mp, cu 4,2% mai mici decât acum un an. Pentru garsoniere, scăderea a fost de 2%, iar la apartamentele cu două camere preţurile au fost ajustate în jos cu 1,5%.

La Constanţa, preţurile au evoluat diferit în ultimele 12 luni, înregistrând scăderi de 1,3% la garsoniere şi creşteri de 1,3% la apartamentele cu trei camere.

Doar locuinţele din Timişoara au avut creşteri de preţuri, acestea variind de la 4,7% la garsoniere şi 0,7% la apartamentele cu patru camere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţurile locuinţelor au continuat să scadă în 2011.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţurile locuinţelor au continuat să scadă în 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei