Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2011 - Anul XVI, nr. 271 (4869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vestigii paleontologice foarte rare, predate autorităţilor române la Roma

Ministerul Administraţiei şi Internelor informează că în cadrul unei ceremonii, ieri, la sediul Ambasadei României la Roma, au fost predate autorităţilor române vestigii paleontologice foarte rare, cu o vechime de 67 de milioane de ani, traficate ilegal în anul 2005 şi recuperate recent în Italia.

"Vestigiile - trei ouă aparţinând speciei de dinozauri pitici, unice în lume, datând din era mezozoică, perioada cretacică) provin dintr-o zonă protejată UNESCO de pe teritoriul României, situl paleontologic Tuştea, judeţul Hunedoara. Acestea au fost recuperate în Italia, ca urmare a cooperării dintre Poliţia Română, Biroul ataşaţilor de afaceri interne din cadrul Ambasadei României în Italia şi autorităţile italiene competente (Comandamentul de Carabinieri pentru Protecţia Patrimoniului Cultural)", informează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Recuperarea obiectelor de patrimoniu şi restituirea acestora, în spiritul Convenţiei UNESCO din 1970 şi al Convenţiei UNIDROIT din 1995, reprezintă - potrivit MAI - rezultatul unei activităţi intense desfăşurate de autorităţile judiciare din România şi Italia, caracterizată de un înalt nivel de specializare profesională a magistraţilor şi investigatorilor din cele două ţări.

"Evenimentul are o importanţă deosebită, atât pentru România, cât şi pentru Italia, întrucât se înscrie în ansamblul activităţilor de cooperare româno-italiană de combatere a traficului ilegal de bunuri de patrimoniu, cu rezultate constant pozitive pentru ambele state", susţine sursa citată.

La ceremonia de la Roma au fost prezenţi ambasadorul României în Italia, Răzvan Victor Rusu, Comandantul Armei de Carabinieri pentru Protejarea Patrimoniului Cultural, Generalul de Brigadă Pasquale Muggeo, ministrul-consilier Dan Valentin Fătuloiu şi comisar-şef Georgeta Bădilă, din partea MAI, biroul ATAI Roma, şi delegaţia IGPR, formată din comisar-şef Florin Şerban şi comisar-şef Margareta Arsenescu, precum şi Nicolae Pastiu, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Hunedoara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vestigii paleontologice foarte rare, predate autorităţilor române la Roma.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vestigii paleontologice foarte rare, predate autorităţilor române la Roma0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei