Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2011 - Anul XVI, nr. 261 (4859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O româncă aflată la Utrecht reclamă că autorităţile olandeze i-au "confiscat" bebeluşul nou-născut

O româncă aflată în Olanda susţine că bebeluşul pe care abia îl născuse la un spital din Utrecht i-a fost luat şi dat în grija asistenţei sociale, consulatul României precizând că statul olandez a preluat custodia copilului considerând că părinţii nu-l pot îngriji, transmite Pro TV.

Florica Silea, o româncă de 20 de ani, a ajuns în Olanda cu câteva luni în urmă. Soţul ei s-a angajat ca zidar, însă a lucrat la negru. Femeia, însărcinată, îşi planificase naşterea în ţară dar, susţine ea, travaliul a început cu două săptămâni mai devreme decât era programat.

Fără o asigurare medicală valabilă, ea a fost, totuşi, primită să nască la un spital, naşterea considerându-se o urgenţă medicală. Femeia a născut aşadar, în urmă cu două zile, într-un spital din Utrecht, un copil perfect sănătos.

Ea a povestit apoi cum, la doar o oră după ce copilul a venit pe lume, două femei de la instituţia olandeză care se ocupă cu protecţia copilului au venit, au luat copilul şi l-au mutat în altă cameră.

"Aveam copilul în braţe, mi-au smuls băiatul din braţe şi au plecat", a povestit femeia pentru ProTv.

Florica Silea spune că, speriată, a cerut copilul înapoi, însă după o jumătate de oră doi oameni de ordine din spital au venit şi i-au cerut să părăsească salonul.

"După o jumătate de oră au venit doi bodyguarzi şi m-au dat afară. Au zis în cinci minute să părăsesc salonul. Nu m-au lăsat nici să-mi alăptez copilul, mi-au luat copilul", a declarat femeia.

Familia femeii susţine că aceasta nu a primit absolut nici o explicaţie pentru situaţia creată. "Nu ni s-a dat nici un act, ea nu a semnat nimic. Nu i s-au dat amanunte. Asta o văd ca pe un furt, o răpire de copil. Având în vedere că au dat-o afară în halul în care era, eram lângă ea în momentul acela, sângera, o văd ca pe o crimă", a spus soacra tinerei, Maria Ichim.

Reprezentanţii spitalului au refuzat să facă vreun comentariu despre situaţia femeii.

Angajaţii consulatului României, cotactaţi de ProTV, explică însă că părinţii nu au solicitat asistenţă pentru creşterea copilului după naştere, aşa cum prevede sistemul olandez, iar adresa declarată ca reşedinţă s-a dovedit a fi iniţial falsă, iar ulterior un imobil impropriu creşterii unui copil.

"De asemenea, numele declarate iniţial de părinţi au fost false şi aceştia nu deţin mijloacele necesare pentru îngrijirea minorului", au explicat diplomaţii români din Olanda.

Mai mult, aceştia susţin că din documentele autorităţilor olandeze reiese faptul că mama copilului "s-a pregătit de plecarea din spital încă dinainte de fi declarată aptă pentru externare de personalul medical".

Părinţii nou-născutului spun că nu au ştiut că trebuie să ceară asistenţă pentru creşterea lui. Oricum, afirmă ei, aveau de gând să plece cu el în România.

Despre problema adresei la care locuiesc, soţii Silea neagă că ar fi furnizat date false, ci spun că locuiesc temporar la un alt cuplu şi nu sunt înscrişi în actele imobilului. Cei doi au negat să fi dat nume false, spunând că nu aveau de ce s-o facă.

"Copilul acesta a fost aşteptat, este primul copil", a spus soacra tinerei, citată de ProTV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O româncă aflată la Utrecht reclamă că autorităţile olandeze i-au "confiscat" bebeluşul nou-născut.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O româncă aflată la Utrecht reclamă că autorităţile olandeze i-au "confiscat" bebeluşul nou-născut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei