Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2011 - Anul XVI, nr. 256 (4854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Soluţia în cazul Greciei nu este morală, dar ce e moral în faţa crizei?

Soluţia în cazul Greciei adoptată de Consiliul European nu este una morală, a declarat, la TVR, preşedintele Traian Băsescu, întrebându-se însă, retoric, ce este moral în faţa unei crize şi adăugând că instinctul îi spune că nu era bine de văzut cum este cu Grecia în faliment.

Preşedintele Băsescu a precizat că Grecia nu a fost "iertată", ci ajutată.

"Este clar că nu este o soluţie morală, dar ce este moral în faţa unei crize? Decât să produci un dezastru al zonei euro şi, implicit, al întregii Uniuni Europene, pentru că un dezastru în zona euro ne afectează şi pe noi cel puţin la fel de mult - mai ales comparaţi cum ne-ar afecta ne noi în raport cu Germania, economia noastră este mult mai fragilă, societatea românească este mult mai fragilă, deci România ar fi într-o situaţie extrem de dificilă dacă s-ar produce derapajul Greciei... Slavă Domnului că nu se produce", a susţinut şeful statului la TVR.

 El a mai spus că nimeni nu are o evaluare şi nu poate fi controlat cât de mari ar fi fost dimensiunile dezastrului dacă era Grecia lăsată să intre în încetare de plăţi.

"Deci nu există... Sunt păreri şi pro şi contra soluţiei adoptate, păreri care spuneau «trebuia lăsată Grecia în faliment», dar nimeni nu a venit cu o evaluare convingătoare, «uite, astea sunt consecinţele».

Instinctul îmi spune că nu era bine să încercăm să vedem cum e cu Grecia în faliment", a mai arătat Traian Băsescu.

Grecia va "continua" să depună eforturi pentru a deveni "o ţară productivă", a afirmat joi seara premierul grec, Georges Papandreou, adresându-se naţiunii prin intermediul televiziunii publice, la o zi după un acord crucial cu zona euro privind reducerea datoriei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Soluţia în cazul Greciei nu este morală, dar ce e moral în faţa crizei?.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Soluţia în cazul Greciei nu este morală, dar ce e moral în faţa crizei?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marele economist al tarii, viitorul tarii. trimis de
(29 oct 2011, 12:17:48
Aceeasi gargara ca ala de la bnr. Fragil e campul ramas parloaga, industria care nu mai e, sau daca e e capusata rau cu arierate de puteai sustine pensionarii si bugetarii vreme indelungata. E foarte moral in vreme ce banii nemtilor si al francezilor din bancile lor au fost imprumutati dea lungul timpului grecilor sub forma de titluri de stat. Dadea Grecia in faliment automat intrau si bancile lor iar in lant se ajungea la depunatorii din UE. Oricum grecii n-au cum sa iasa fara sa vanda cea mai mare parte din activele statului si pamant. Asa ca tot europenii le cumpara adica germanii si francezii la un pret care o sa coopenseze foarte mul ceea ce au taiat. Aici e vorba de expansiune fara a mai purta un razboi, te cumpara la taraba. La noi e mai simplu, vin si cumpara pe nimic, fara ca statul sa se mai imprumute pe sute de miliarde de euroi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei