Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2011 - Anul XVI, nr. 256 (4854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele au propus FMI să discute cu Guvernul indexarea salariilor şi pensiilor în 2012

Sindicatele au propus reprezentanţilor FMI să discute cu Guvernul astfel încât salariile şi pensiile să fie indexate cel puţin cu rata inflaţiei în 2012, iar delegaţia FMI a fost de acord că salariaţii şi pensionarii trebuie protejaţi, dar a spus că nu se ocupă de bugetul României.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat vineri, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii Fondului Internaţional Monetar şi Comisiei Europene, că sindicatele le-au făcut o propunere însoţită de calcule şi analize de impact cu privire la un mecanism de protejare a salariilor şi pensiilor cel puţin în ceea ce priveşte inflaţia anul următor.

Reprezentanţii FMI au spus că ei nu manageriază la nivel micro bugetul României aceasta fiind treaba Guvernului, ei fiind interesaţi de ţintele macro, dar au fost de acord cu propunerea sindicaliştilor.

 "FMI a fost de acord cu propunerea noastră de protejare a celor peste 6 milioane de cetăţeni, salariaţi şi pensionari, pentru a nu împinge această populaţie vulnerabilă spre zona de creditare", a spus Dumitru Costin.

La rândul său, vicepreşedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, a prezentat celor de la FMI şi Comisiei Europene, principala problemă în acest moment în România, respectiv imposibilitatea de a colecta taxe, doar 28% fiind preluate în prezent. Din această cauză bugetul nu poate face faţă problemei, iar răspunderea cade pe umerii pensionarilor şi a salariaţilor.

"Guvernul nu se atinge de corupţie, iar în momentul de faţă aceasta este principala problemă a României", a spus Liviu Apostoiu.

Sindicatele au precizat că iau în calcul acţiuni sindicale în cazul în care salariilor vor fi îngheţate, dar această problemă nu a fost discutată cu cei de la FMI.

Pe de altă parte, reprezentanţii angajaţilor au mai discutat şi despre faptul că Guvernul nu aplică nici propriile legi cu care sindicaliştii nu au fost de acord, ca de exemplu Legea dialogului social.

În ceea ce priveşte sectoarele de stat care se află în vizorul Guvernului, delegaţia FMI a arătat că nu este de acord cu desfiinţarea societăţilor din aceste domenii.

Liderul BNS a amintit în faţa reprezentanţilor FMI şi faptul că piaţa muncii din România este administrată rudimentar, realitate care se vede în indicatorii economici, "în prestaţiile acordate haotic".

Costin a atras atenţia încă o dată reprezentanţilor FMI că Guvernul încalcă directivele Uniunii Europene şi convenţii ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

De asemenea, au fost luate în discuţie şi probleme legate de sectoare ca energia, agricultura, poşta, zona extractivă unde în continuare mii de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă.

"Am vorbit cu cei de la Comisie şi de la FMI despre politici care trebuie luate urgent, care să se adrese unor categorii aparte cum sunt tinerii, persoanele peste 45 de ani, populaţia din agricultură, minorităţi sau persoanele cu handicap", a spus liderul BNS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele au propus FMI să discute cu Guvernul indexarea salariilor şi pensiilor în 2012.
 Vizualizări articol: 345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Sindicatele au propus FMI să discute cu Guvernul indexarea salariilor şi pensiilor în 20124.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei