Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2011 - Anul XVI, nr. 244 (4842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă la Maternitatea Piteşti în cazul morţii unui bebeluş; Poliţia a deschis dosar penal

Poliţia Argeş a început o anchetă la Maternitatea Piteşti, după ce un bebeluş născut prin cezariană a murit la zece zile de la naştere, iar în acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, părinţii acuzându-i pe medici că i-ar fi provocat copilului leziuni craniene.

Copilul a avut, la naştere, 3,5 kilograme, mama acestuia fiind o tânără de 18 ani din localitatea argeşeană Smeura, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Părinţii bebeluşului acuză cadrele medicale că în momentul naşterii i-au provocat copilului leziuni la cap, astfel că timp de zece zile acesta a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, în secţia de terapie intensivă.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Argeş, în dosarul penal deschis în acest caz ca urmare a reclamaţiei părinţilor copilului va fi audiat tot personalul medical care a asistat la naşterea prin cezariană.

"S-a început ancheta în acest caz sub acuzaţia de omor din culpă. Urmează să fie audiat tot personalul medical care a avut legătură cu acest caz, iar deocamdată ancheta este în curs", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu.

Medicii legişti au constatat, în urma necropsiei, că bebeluşul are leziuni la cap, iar activitatea cerebrală ar fi încetat la naştere.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă există o legătură de cauzalitate între deces şi lovituri, care, potrivit medicilor legişti, provin dintr-un impact cu un corp dur, produs probabil în momentul naşterii prin cezariană.

 

Familia susţine că medicii au încercat să scoată copilul cu forcepsul

Familia bebeluşului decedat la Maternitatea din Piteşti susţine că medicii care au asistat la naştere au încercat să scoată copilul cu forcepsul, însă "l-au atins la cap cu clemele" şi că mama nou-născutului a fost în pericol de moarte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mama copilului decedat a declarat că se afla în travaliu când a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde iniţial a încercat să nască normal, însă ulterior medicii ginecologi şi asistentele i-au împins fătul spre pântec şi au operat-o, cel mai probabil acela fiind momentul în care bebeluşul a suferit leziuni grave la cap din cauza forcepsului.

"Ziua care trebuia să fie cea mai fericită pentru noi e acum un coşmar. Eu şi Florin amenajasem camera bebeluşului şi cumpărasem hăinuţe şi jucării. Când a venit doctorul mi-a făcut perfuzie şi mi-a spus că nasc normal. Mi-a făcut vreo şapte-opt injecţii şi am stat până seara la ora 7.00. Mi-a spus că se vedea părul copilului, m-a controlat cu nişte fiare şi apoi m-a băgat în operaţie, după 16 ore. Au împins copilul cu mâna, am simţit clar acest lucru", a povestit femeia.

Bunica băieţelului spune că medicii au anunţat moartea copilului după mai multe zile de la naştere, timp în care bebeluşul a fost "ţinut pe aparate".

"A încercat să nască normal, iar copilul începuse să iasă, s-a încercat cu forcepsul ca să-i facă dilataţia mai mare şi a atins copilul la cap cu clemele alea. Apoi l-a chemat pe medicul Ghica, alt doctor mai specializat. Nu vrem nici un ban, dar ne-a marcat pe viaţă, vrem să fie dat afară doctorul. Mi-a spus că i-a băgat nişte fiare în ea la naştere că nu i-a dat bani doctorului. N-a putut să scoată copilul şi după aia a tăiat-o. Îi ieşise capul copilului şi a băgat fiarele în ea că nu iese şi după aia i-a băgat copilul înapoi. Era gata să moară şi ea, copilul a murit. Au lăsat-o 16 ore, e şi vina mea că nu m-am dus! După atâtea zile i-au spus că i-a murit copilul, până atunci ţinut pe aparate, eu cred că l-au omorât după ce l-au scos", a declarat Ioana Duţă, bunica bebeluşului.

Bebeluşul a fost înmormântat miercuri, iar părinţii acestuia au depus plângere împotriva medicilor şi asistentelor care au asistat-o la naştere pe femeie.

Serviciul Medico-Legal Argeş a stabilit că decesul bebeluşului de la Maternitatea Piteşti a fost violent, fiind cauzat de traumatisme cranio-cerebrale provocate probabil prin lovire cu sau de un corp dur, însă medicii legişti nu exclud nici varianta în care capul copilului să fi fost strivit.

"Este un băieţel care a avut 3,5 kg la naştere, a avut parte de o moarte violentă cauzată de un traumatism cranio-cerebral, aceasta este cauza decesului. Leziunile traumatice s-ar fi putut produce prin lovire cu sau de un corp dur, dar noi nu putem exclude nici o comprimare a craniului. Este posibil să fi fost un travaliu, o naştere pe cale naturală, dar e posibil să se fi întâmplat şi altceva, urmează să fie stabilit. O problemă pentru mine este şi vârsta mamei de doar 18 ani şi greutatea copilului, destul de mare, 3,5 kilograme la naştere", a declarat şeful Serviciului Medico-Legal (SML) Argeş, dr. Dan Manu.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a început o anchetă internă în urma decesului bebeluşului.

"Am început o anchetă administrativă la maternitate pentru aflarea adevărului, nu pot să vă dau mai multe amănunte în acest moment. Medicul (care a participat la naştere - n.r.) a fost audiat, el executa doar gărzi la spitalul nostru, nu este angajat. Am înţeles că are cabinet pe la Costeşti şi îşi desfăşoară activitate în altă parte", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, dr. Dragoş Şerb.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă la Maternitatea Piteşti în cazul morţii unui bebeluş; Poliţia a deschis dosar penal.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchetă la Maternitatea Piteşti în cazul morţii unui bebeluş; Poliţia a deschis dosar penal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei