Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2011 - Anul XVI, nr. 214 (4812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patronatele cer impozitarea anuală a microîntreprinderilor şi compensarea datoriilor către stat

Patronatele au cerut premierului Emil Boc impozitarea anuală a profitului la microîntreprinderi, compensarea datoriilor şi creanţelor pe care o firmă le are în relaţie cu statul şi ridicarea plafonului de TVA de la 35.000 la 50.000 de euro, a declarat preşedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), ridicarea plafonului pentru înregistrarea ca plătitor de TVA ar permite unui număr de 100.000 de firme mici să organizeze contabilitate în partidă simplă şi, astfel, să reducă multe costurile administrative.

Nicolescu a mai arătat că prin compensarea datoriilor bugetare cu creanţele deţinute de companii faţă de stat, firmele nu vor mai fi obligate să achite penalităţi pentru întârzieri la plată cauzate de către stat şi nu de un management defectuos.

Secretarul de stat în ministerul Finanţelor Publice Dan Lazăr a declarat pentru MEDIAFAX că ministerul lucrează de mai multă vreme la o schemă de compensare, întrucât mecanismele necesită soluţii de complexitate mai ridicată, dar a amintit că deja s-a făcut un pas înainte prin faptul că în certificatele fiscale sunt introduse nu doar obligaţiile bugetare, ci şi creanţele faţă de stat deţinute de firme.

În ceea ce priveşte plata anuală a impozitului pe profit, şi nu trimestrială, Lazăr a arătat că ministerul are în vedere o asemenea variantă, dar va lua o decizie numai după o analiză a impactului bugetar.

Lazăr a mai spus că oamenii de afaceri s-au arătat deranjaţi că, deşi parafiscalitatea aparatului de stat a fost redusă, proliferează tot mai mult o aşa-zisă parafiscalitate din partea firmelor care se interpun între stat şi contribuabil pentru certificări necesare în procesul de avizare şi de conformare cu reglementările specifice.

Ovidiu Nicolescu a precizat că una dintre solicitările omaneilor de afaceri a privit şi accelerarea procesului de electronizare a relaţiei Fisc - contribuabil, care va ajuta la reducerea birocraţşiei şi corupţiei.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit vineri la Ministerul Finanţelor Publice cu reprezentanţii oamenilor de afaceri pentru a discuta pe marginea noului Cod Fiscal. La finalul discuţiilor, Boc a spus că astfel de întâlniri vor fi organizate lunar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronatele cer impozitarea anuală a microîntreprinderilor şi compensarea datoriilor către stat.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patronatele cer impozitarea anuală a microîntreprinderilor şi compensarea datoriilor către stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei