Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România vrea ca la summit-ul NATO din 2012 să fie adoptat noul concept de apărare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că obiectivele României pentru summit-ul NATO din 2012, de la Chicago, sunt adoptarea noului concept de descurajare şi apărare, precum şi realizarea de progrese în realizarea şi implementarea sistemului antirachetă NATO.

Şeful statului a apreciat că partenieratul României cu SUA funcţionează normal, în parametri care satisfac şi partea română şi, speră el, şi partea americană.

"S-a finalizat negocierea acordului legat de amplasarea elementelor de scut antirachetă pe teritoriul României. Probabil parafarea s-a produs, într-un timp relativ scurt se va produce şi semnarea acordului între România şi Statele Unite, urmând apoi ratificarea în Parlament. Pentru relaţia transatlantică, mi se pare extrem de important să vă atenţionez de pe acum asupra obiectivelor noastre legate de summit-ul NATO de la Chicago, de anul viitor", a declarat Traian Băsescu.

El a afirmat că toată diplomaţia din statele membre NATO trebuie să înceapă demersurile pentru ca acest summit să se finalizeze, din punctul României de vedere, cu adoptarea noului concept de descurajare şi apărare şi realizarea de progrese în implementarea şi realizarea sistemului antirachetă NATO.

"Deci, noi vom putea spune că summit-ul de la Chicago a fost un summit reuşit din punct de vedere al României dacă aceste două obiective se ating. Este o atenţionare pentru toţi diplomaţii din statele membre NATO - faceţi de acum cunoscută poziţia României, încercaţi să găsiţi cât mai mulţi aliaţi în susţinerea ei şi să încercăm ca aceste două obiective să ni le realizăm cu ocazia summit-ului. Ele sunt extrem de importante pentru consolidarea securităţii naţionale a României şi, desigur, pentru toate statele membre NATO", a menţionat preşedintele Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România vrea ca la summit-ul NATO din 2012 să fie adoptat noul concept de apărare.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România vrea ca la summit-ul NATO din 2012 să fie adoptat noul concept de apărare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei