Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2011 - Anul XVI, nr. 181 (4779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: E neseriozitate din partea coaliţiei privind proiectul de reorganizare administrativă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, într-o emisiune la B1Tv, că, teoretic, reorganizarea administrativă a ţării se blochează în UDMR, dar în realitate se blochează şi în PDL, el spunând că există "neseriozitate" din partea coaliţiei pe această temă.

Şeful statului a spus că i se pare "puţin în neregulă" că reorganizarea administrativă se blochează, cel puţin teoretic, în UDMR.

"În realitate se blochează şi în PD-L pentru că sunt lideri de organizaţii judeţene care nu o vor", a spus Băsescu, vorbind despre interesul acestora de a avea cât mai mulţi preşedinţi de consilii judeţene.

El a mai spus că aceştia trebuie să înţeleagă că "nu pot pune interesele de fond ale românilor la remorca intereselor partidului".

"Mă îngrijorează că s-a stabilit că o comisie va lucra în timpul verii la proiectul descentralizare, dar cum am făcut eu şi dumneavoastră proiectul aşa au făcut şi ei. E puţină neseriozitate aici din partea coaliţiei. Măcar trebuie să-şi respecţi promisiunea", a afirmat preşedintele la B1Tv.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, la postul public de televiziune, că proiectul reorganizării administrative nu a fost abandonat, ci va fi din nou discutat în cadrul coaliţiei, începând cu săptămâna viitoare, odată cu derularea în continuare a procesului de descentralizare prin transferul de atribuţii şi patrimoniu către autorităţile locale.

"Proiectul reorganizării administrative nu a fost abandonat, discuţia va fi reluată", a spus Boc, la postul public de televiziune.

În urmă cu două săptămâni, premierul Emil Boc a solicitat, în şedinţă de guvern, ca fiecare ministru să prezinte, în luna august, soluţii privind transferul de atribuţii şi patrimoniu de la administraţia centrală către consilii judeţene, consilii locale şi primării, ca parte a procesului de descentralizare.

Boc declarase anterior că membrii coaliţiei nu au încă un punct de vedere unitar privind reorganizarea administrativă, astfel că procesul va începe, în primă etapă, prin preluarea de către primării a atribuţiilor aparţinând în prezent unor structuri ministeriale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: E neseriozitate din partea coaliţiei privind proiectul de reorganizare administrativă.
 Vizualizări articol: 348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: E neseriozitate din partea coaliţiei privind proiectul de reorganizare administrativă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei