Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2011 - Anul XVI, nr. 163 (4761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poşta Română va desfiinţa 450 de subunităţi şi va restructura 1.400 de locuri de muncă

Poşta Română va continua reorganizarea reţelei, prin desfiinţarea a 450 de subunităţi, operaţiunea implicând restructurarea a 1.400 de posturi, în acest an fiind deja desfiinţate 900 de unităţi de profil, reţeaua ajungând la 6.100 de oficii.

În noua etapă a reorganizării reţelei sunt incluse 402 subunităţi şi 47 de oficii poştale rural mecanizate (specializate în prelucrarea trimiterilor din mediul rural), a anunţat ieri compania de stat.

Directorul general al companiei, Dan Neagoe, a declarat într-o conferinţă de presă că în urma celei de-a doua etape a restructurării unele posturi vor fi desfiinţate, iar personalul redistribuit în alte unităţi ale companiei, precum societatea bancară sau cea de asigurare pe care Poşta Română şi-a propus să le înfiinţeze.

El a adăugat că eventualele concedieri vor fi stabilite în urma unei analize.

"Vom vedea dacă vor fi şi oameni implicaţi în această restructurare", a spus Neagoe.

Prima etapă de reorganizare, derulată în acest an, a presupus desfiinţarea a 900 de unităţi, fără să existe concedieri, potrivit companiei.

Poşta Română are circa 35.000 de angajaţi.

Totodată, Poşta Română derulează o operaţiune de internalizare a unor sucursale şi de reducere a 146 de posturi aferente de conducere.

 

Servicii financiar-bancare la ghişee

Poşta Română vrea să implementeze din 2012 servicii financiar-bancare la ghişee, luând în calcul înfiinţarea unei proprii societăţi bancare, a unei societăţi mixte împreună cu o bancă, respectiv distribuţia de produse şi servicii prin reţeaua companiei şi cu personalul propriu pentru una sau mai multe instituţii de credit.

"România nu este o ţară foarte bancarizată. (...) În acest moment, în România încă mai este loc de o bancă, mai ales în mediul rural", a spus Neagoe.

Totodată, Poşta Română a implementat un model de afaceri care să permită vânzarea de poliţe de asigurare generală la ghişeele companiei. Compania are în derulare în acest sens un proiect-pilot, derulat în 500 de unităţi. Numărul oficiilor care vând poliţe de asigurare se va dubla până la finele acestui an, iar în viitor Poşta Română va înfiinţa o companie de profil.

Guvernul s-a angajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional că va desfiinţa cel puţin 70 posturi administrative şi va reduce numărul de oficii poştale cu mai mult de 900 unităţi până la sfârşitul lunii iulie.

Directorul general al companiei a declarat la jumătatea lunii iunie agenţiei MEDIAFAX că fiecare salariat al Poştei Române este trimis în concediu fără plată câte două zile în fiecare lună, până la finele anului, decizie care va afecta peste 34.000 de angajaţi şi va reduce cheltuielile lunare ale operatorului cu 7 milioane de lei.

Acţionarii Poştei Române, cel mai mare operator de profil, sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

Pentru 2011, bugetul companiei prevede venituri totale de 1,51 miliarde de lei şi un profit brut de 2,34 milioane de lei, de la venituri de 1,4 miliarde lei şi pierderi de 116 milioane lei anul trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poşta Română va desfiinţa 450 de subunităţi şi va restructura 1.400 de locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poşta Română va desfiinţa 450 de subunităţi şi va restructura 1.400 de locuri de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei