Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2011 - Anul XVI, nr. 109 (4707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doi poliţişti, sancţionaţi disciplinar după ce ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor eleve

Doi poliţişti din Vaslui au fost sancţionaţi disciplinar, marţi, de către conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ)Vaslui, în urma unei anchete interne, după ce ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor eleve traficate de un fost agent de poliţie.

Conducerea Poliţiei Judeţene Vaslui a dispus sancţionarea disciplinară a celor doi agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Vaslui, al căror nume apare într-un dosar în care un fost poliţist, Alin Remus Patrichi, a fost trimis în judecată pentru trafic de minore.

Cei doi agenţi, alături de un fost ofiţer de poliţie, figurează ca martori în dosarul instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în cazul lui Alin Remus Patrichi, după ce aceştia ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minorele racolate şi obligate de fostul agent de poliţie să se prostitueze.

"Unul dintre agenţii de poliţie a fost sancţionat cu mustrare scrisă pentru o abatere disciplinară prevăzută de Statutul poliţistului, respectiv comportare necorespunzătoare în familie, serviciu sau societate care aduce atingere onoarei probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei. Împotriva celui de-al doilea agent de poliţie cercetat disciplinar s-a dispus măsura atenţionării cu privire la obligaţiile pe care le are conform Statutului poliţistului”, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit sursei citate, sancţiunile aplicate celor doi agenţi îi vor afecta pe aceştia la calificativul anual primit de fiecare poliţist, calificativ care va fi luat în calcul la avansarea în gradul profesional următor.

Tot în acelaşi dosar de trafic de minore apare şi numele unui fost ofiţer din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui, care şi-a dat demisia din Poliţie la declanşarea anchetei disciplinare de către IPJ Vaslui.

Procurorii Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT au decis, la mijlocul lunii martie, trimiterea în judecată a fostului poliţist Alin Remus Patrichi, aflat în arest preventiv din 17 februarie 2011, pentru trafic de minore.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT, agentul Alin Patrichi racola eleve din liceele vasluiene încă de pe vremea când activa în poliţie, adolescente pe care apoi le obliga să se prostitueze într-o locuinţă pe care poliţistul o avea închiriată în municipiul Vaslui. Anchetatorii susţin că mai mulţi poliţişti şi jandarmi au întreţinut reluaţii sexuale cu minorele, unii dintre ei chiar în timpul serviciului. Sumele percepute variau între 50 şi 100 de lei, iar jumătate din sumă îi revenea lui Patrichi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi poliţişti, sancţionaţi disciplinar după ce ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor eleve.
 Vizualizări articol: 320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi poliţişti, sancţionaţi disciplinar după ce ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor eleve5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare cum as putea... trimis de
(12 mai 2011, 10:26:32
oare cum as putea sa beneficiez si eu de serviciile sexuale a sotiilor asa zisilor politisti ordinari...?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei