Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Revascularizarea inimii cu unde acustice, efectuată în premieră în România, într-o clinică privată

Medicii dintr-o clinică privată din Capitală au folosit în premieră în România un tratament nou pentru revascularizarea inimii afectate de cardiopatie ischemică, prin această procedură fiind trataţi la nivel mondial o mie de bolnavi, a anunţat, şeful Clinicii de cardiologie Fundeni, Eduard Apetrei.

"Noua metodă de tratament utilizată în cardiologie foloseşte undele acustice, cu ajutorul cărora circulaţia în zonele afectate de boala arterelor coronare este refăcută. Metoda este extrem de utilă, mai ales pentru pacienţii cu angină pectorală la care nu se poate face operaţia bypass sau implantarea de stenturi coronariene şi la care angina pectorală nu răspunde la tramentul recomandat", a precizat Eduard Apetrei, care este şi consilier ştiinţific cardiologie la Clinica de Diagnostic Gral Medical din Capitală, unde se face tratamentul CardioFort.

Acest tratament este o premieră în sistemul privat din România atât prin inovaţia din domeniu, dar şi prin caracterul nonivaziv al intervenţiei, a spus profesorul Apetrei.
"Eficienţa tratamentului a fost probată atât pe termen scurt cât şi pe termen lung, prin numeroase studii clinice, existând dovezi obiective ale neoangiogenezei indusă prin unde acustice (îmbunătăţirea perfuziei miocardice a fost probată prin SPECT - Single Photon Emission Computed Tomography şi/sau anciografie coronariană)", a adăugat medicul.

Intervenţia nu necesită spitalizare, şi nici anestezie şi nu are efecte secundare.

În clinica Gral a fost realizat o primă intervenţie, iar a doua este în curs de derulare, pacient fiind, profesor dr. Paul Stoicescu, consilier pneumologie în cadrul aceleiaşi unităţi.

Numărul pacienţilor bolnavi de cardiopatie ischemică, aflaţi în evidenţele Ministerului Sănătăţii se ridică la aproape un milion de cazuri.

Cardiopatia ischemică (angina pectorală şi infarctul miocardic) se află pe primul loc în topul cauzelor de deces din România (din 100 decese 60 sunt produse de bolile cardiovasculare). În fiecare an bolile cardiovasculare produc aproape 60.000 de deces, conform statisticilor oferite de Ministerului Sănătăţii pentru anul 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revascularizarea inimii cu unde acustice, efectuată în premieră în România, într-o clinică privată.
 Vizualizări articol: 373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revascularizarea inimii cu unde acustice, efectuată în premieră în România, într-o clinică privată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei