Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 dec 2010 - Anul XV, nr. 290 (4581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş l-a demis pe şeful ANPS, deoarece nu i-a prezentat date privind indemnizaţia mamelor

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a anunţat, la Guvern, că l-a demis din funcţie pe preşedintele Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale (ANPS), Viorel Alexandru, deoarece acesta nu i-a prezentat date privind indemnizaţia de creştere a copilului în termenul solicitat.

"În fiecare săptămână, la Ministerul Muncii, se face o şedinţă operativă şi, în cadrul acestor şedinţe operative, eu sunt extrem de exigent, cer informaţii foarte corecte şi, mai ales, la timp. Cine nu respectă aceste cerinţe ale mele trebuie să plece din minister, pentru că sunt convins că va face performanţe în alte zone. Aşa s-a întâmplat şi astăzi, i-am cerut preşedintelui să îmi trimită nişte date interne, pentru a face o analiză legată de nişte decizii pe care trebuia să le iau. I-am solicitat demisia şi, în consecinţă, este demis", a comentat Botiş situaţia preşedintelui ANPS.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale, Viorel Alexandru, a confirmat, miercuri, că ministrul Botiş a vorbit cu el la telefon şi că i-a cerut să îşi dea demisia dacă până la ora 12.00 nu îi prezintă o listă cu bugetarii care primesc indemnizaţie de creştere a copilului.

"Ministrul mi-a cerut o situaţie cu beneficiarii bugetari care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului, iar eu nu am reuşit să o finalizez în timp util. Domnul ministru este mai categoric şi mi-a spus că dacă până la ora 12.00 nu are situaţia, aşteaptă demisia mea", a spus Viorel Alexandru.

El a adăugat că şi la această oră se lucrează la documentul cerut de ministrul Muncii, explicând că trebuie adunate informaţii din fiecare judeţ, că este vorba de cazuri nominale, iar centralizarea lor durează.

Viorel Alexandru a spus că urmează să meargă la Ministerul Muncii pentru o discuţie.

Preşedintele ANPS a precizat că nu ştie dacă va finaliza miercuri situaţia cerută de ministrul Ioan Botiş, iar în aceste condiţii probabil că va trebui să îşi prezinte demisia.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că a avut o discuţie privată atunci când a ieşit de la Comisia de muncă a Camerei şi că în aceasta nu a vorbit de nicio demisie.

"Voi aţi înregistrat o convorbire privată, nu a fost vorba de nicio demisie, am vorbit cu cineva", a spus ministrul Ioan Botiş la plecarea de la Ministerul Muncii spre Palatul Victoria, unde va începe şedinţa Guvernului.

Întrebat dacă a discutat cu unul dintre subalternii săi atunci când ar fi vorbit de o demisie, ministrul Muncii a spus din nou că a vorbit "cu cineva" şi a subliniat că a fost o discuţie privată.

Ministrul Muncii a fost prezent, miercuri, la Comisia de muncă a Camerei, de unde a ieşit de mai multe ori, în timpul dezbaterilor, vizibil nervos şi vorbind la telefon.

În timp ce deputaţii dezbăteau un proiect de lege iniţiat de Guvern care prevedea ca ajutoarele sociale să nu mai fie acordate de primari, Botiş a ieşit de la lucrări vorbind la telefon şi cerându-i un tabel interlocutorului său.

După ce a revenit în sala de şedinţe a Comisiei, la puţin timp, Botiş a plecat din nou de la şedinţă în timp ce vorbea tot la telefon despre "o demisie", neînţelegându-se dacă el şi-ar da demisia sau dacă îi cerea acest lucru celui cu care vorbea la telefon.

Această discuţie, în care nu s-a înţeles dacă Botiş a spus: "Dacă până la 12.00 nu e gata, vii cu demisia la 12.00" sau "Dacă până la 12.00 nu e gata, vin cu demisia la 12.00", a fost interpretată drept o ameninţare a ministrului cu propria demisie, speculaţie alimentată de faptul că în timpul discuţiilor privind legile cu impact social şi pe fondul opoziţiei UDMR acesta ar fi invocat posibilitatea demisiei sale.

Ioan Botiş a ieşit din sală şi, fără a-i anunţa pe deputaţii din comisie, a plecat spre unul din lifturile Parlamentului şi nu a mai revenit la reuniunea deputaţilor din Comisia de muncă.

Surse din Guvern care au participat miercuri, la prânz, la o întâlnire a premierului Emil Boc cu miniştrii Finanţelor şi Muncii, au declarat, pentru MEDIAFAX, că Ioan Botiş ar fi vorbit la telefon cu şeful Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale (ANPS). De asemenea, la respectiva întâlnire, Botiş i-ar fi explicat premierului că nu a fost vorba nicio clipă de intenţia sa de a demisiona, aşa cum s-a interpretat.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a confirmat că ministrul Muncii, Ioan Botiş, nu intenţionează să demisioneze, ci i-a cerut demisia şefului Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale, iar presa a înţeles greşit că ar fi vorba despre propria demisie.

"Botiş vorbea la telefon cu şeful Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale, căruia i-a cerut să-i prezinte demisia până la 12.00, iar presa a înţeles greşit că el este cel care vrea să demisioneze. Nu este adevărat. A cerut demisia unui subaltern. Nici vorbă să demisioneze el", a declarat Ioan Oltean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş l-a demis pe şeful ANPS, deoarece nu i-a prezentat date privind indemnizaţia mamelor.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş l-a demis pe şeful ANPS, deoarece nu i-a prezentat date privind indemnizaţia mamelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei