Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 dec 2010 - Anul XV, nr. 284 (4575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

De 1 Decembrie

Huiduit la paradă, Boc s-a ales cu onorul militar în locul lui Geoană

Premierul Emil Boc a asistat ieri timp de o oră la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale, la Arcul de Triumf în capitală. La plecarea de la parada militară organizată la Arcul de Triumf, Boc a fost huiduit de cei prezenţi.

Huiduit, premierul s-a îndreptat către maşina de serviciu, însoţit de membrii echipei sale de pază şi protecţie.

După câteva minute de la plecarea lui Boc huiduit de mulţime, prin acelaşi loc a trecut liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, care a dat mâna cu câteva persoane adunate în dreptul gardurilor de protecţie instalate de jandarmi. Vadim Tudor a comentat râzând către SPP-işti: "Ce i-au făcut, mă, lui Boc!".

 

Boc: Democraţia în România este consacrată de 20 de ani

Premierul Emil Boc a caracterizat faptul că a fost huiduit la ceremonia de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf drept o expresie a democraţiei, care este consacrată în România de 20 ani, şi a precizat că el a fost desemnat să fie prezent la paradă de către "structurile abilitate".

Întrebat de jurnalişti de ce a fost huiduit la parada din Bucureşti, premierul a răspuns: "Democraţia în România este consacrată de 20 de ani".

El a transmis cetăţenilor, ca mesaj de 1 Decembrie, să fie mândri că sunt români, deoarece poporul a reuşit de–a lungul vremurilor să reziste la toate imperiile – Otoman, Habsburgic, Austro–Ungar, Ţarist.

"Am rezistat de–a lungul vremurilor pentru că am fost uniţi şi acesta este cel mai important mesaj pe care îl dă ziua de 1 Decembrie: numai uniţi putem reuşi, numai uniţi suntem puternici. Aşa cum spune un cântec istoric, românii în veci vor fi fraţi", a spus Boc.

 

„Protocolul a stabilit; preşedintele m-a desemnat”

În debutul paradei de Ziua Naţională premierul Boc a primit onorul, şeful statului fiind plecat în Kazahstan la summitul OSCE. La paradă a fost prezent şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care, potrivit Constituţiei, este al doilea om în stat.

Întrebat în legătură cu faptul că el a fost cel care a primit onorul în absenţa şefului statului, deşi preşedintele Senatului este al doilea om în stat, că "protocolul este cel care a stabilit" şi că preşedintele l-a desemnat în acest sens.

Întrebat dacă nu i se părea normal ca, la începutul paradei militare de Ziua Naţională onorul să-i fie dat lui Mircea Geoană, în calitate de preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat, premierul Emil Boc a spus: "Protocolul este cel care a stabilit şi dumneavoastră aţi văzut ce s-a întâmplat".

Emil Boc a spus că a aflat de marţi că lui îi vor fi prezentate onorurile. "Preşedintele m-a desemnat în acest sens", a spus el.

Preşedintele l-a delegat pe premier în urmă cu două zile să primească onorul la parada de 1 Decembrie, fiind chestiune de reprezentare şi nu de interimat, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, sugerând că informaţiile confuze vin din "zona" lui Geoană.

"Preşedintele Traian Băsescu l-a delegat pe primul ministru în urmă cu două zile să primească raportul la parada de 1 Decembrie. Este o situaţie de reprezentare şi nu una de interimat al funcţiei. România nu se află în situaţia de predare constituţională a atribuţiilor şefului statului, astfel încât domnul Geoană să fie nevoit să primească raportul", a declarat Turcan.

De asemenea, Turcan a apreciat drept regretabil faptul că "diverse persoane, probabil din zona domnului Geoană", încearcă să creeze confuzie, "distribuind pe surse informaţii false".

 

Geoană cere anchetă

Preşedintele Senatului Mircea Geoană va cere instituţiilor abilitate să investigheze "incidentul de la parada militară din Bucureşti", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Senatului, care invocă prevederile constituţionale privind ierarhia demnităţilor în stat şi un ordin MApN din 2009

"Preşedintele Senatului României regretă incidentul petrecut la parada militară de la Bucureşti organizată cu ocazia Zilei Naţionale. Incidentul este cu atât mai regretabil, cu cât Ziua Naţională a României ar fi trebuit să fie un prilej pentru a lăsa deoparte atitudinile politicianiste meschine. Dorim ca acest incident să nu umbrească buna organizare a paradei militare. Preşedintele Senatului României doreşte să sublinieze în mod deosebit preţuirea și respectul pe care le are faţă de militarii români, care s-au achitat de fiecare dată cu onoare şi demnitate de toate obligațiile sale. Bărbaţii și femeile care activează în cadrul Armatei Române au fost mereu un etalon de profesionalism", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Senatului remis, ieri, agenţiei MEDIAFAX, după ce, în debutul paradei de 1 Decembrie, premierul Emil Boc a fost cel căruia i s-a dat onorul, deşi era prezent şi Mircea Geoană, care, în calitate de preşedinte al Senatului, este al doilea om în stat după preşedintele ţării.

Biroul de presă al Senatului remarcă şi faptul că "este pentru prima oară când Preşedintele României lipseşte de la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale în ultimii 20 de ani".

"Nici o altă obligaţie internaţională nu poate avea precădere faţă de Ziua Naţională. Nici preşedintele şi nici vreo «structură abilitată» nu pot modifica dispoziţiile exprese şi imperative ale Constituţiei României. Acest incident umbreşte în mod nepermis şi nemeritat sărbătoarea tuturor românilor şi reprezintă un abuz intolerabil la adresa ordinii constituţionale şi a statului de drept în România", se menţionează în comunicat.
Totodată, Biroul de presă anunţă că preşedintele Senatului României va solicita instituţiilor abilitate să investigheze "care au fost cauzele şi motivele care au stat la baza incidentului de la parada militară din Bucureşti.

"În acest sens, dorim să facem referire la prevederile constituţionale care stabilesc în mod precis şi fără echivoc care este ierarhia demnităţilor în statul român. În plus, dorim să ne referim şi la un ordin MApN din martie 2009, care precizează că onorul militar se acordă în următoarea ordine: preşedintelui României, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, primului-ministru, ministrului Apărării şi şefului Statului Major General", precizează Biroul de presă al Senatului în comunicat, care se încheie cu formula "preşedintele Senatului României doreşte să adreseze un sincer La Mulţi Ani, tuturor românilor, din ţară sau din străinătate, cu ocazia Zilei Naţionale a României".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Huiduit la paradă, Boc s-a ales cu onorul militar în locul lui Geoană.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Huiduit la paradă, Boc s-a ales cu onorul militar în locul lui Geoană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TOT ATAT trimis de
( 3 dec 2010, 08:02:26
ORI CA PRIMEA GEOANA RAPORTUL SAU CA A PRIMIT BOC TOT UN DRAC ........VOM FI TOT ATA DE SARACI SI SCLAVI.... ASTA PENTRU CA ROMANUL RIDICA CAPUL ODATA LA 50 DE ANI ASA CA MAI AVEM VRO 30 DE ANI DE TRAS CA BOII LA JUG SI POATE................NE VOM TREZI...POATE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei