Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2010 - Anul XV, nr. 255 (4546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Ponta spune că a cumpărat parlamentari ai puterii la moţiune. Este un autodenunţ penal

Declaraţia preşedintelui PSD, Victor Ponta, că a cumpărat votul unor parlamentari ai puterii pentru a vota căderea Guvernului prin moţiune de cenzură reprezintă un autodenunţ penal pentru care acesta trebuie să răspundă în faţa legii, a afirmat, ieri, liderul PDL, premierul Emil Boc.

"Am văzut o declaraţie transcrisă a domnului Ponta, de ieri (miercuri-n.r.), care mă îngrozeşte pur şi simplu. Adică, domnul Victor Ponta este în postura hoţului care strigă hoţul şi am două argumente mari în acest sens: pe de-o parte, în Parlament, la moţiunea de cenzură, trei PSD-işti au semnat de două ori, cu semnături diferite, o moţiune de cenzură care reprezintă un act fundamental constituţional ce vizează demiterea Guvernului, deci şi-au permis frauda la cel mai înalt nivel al Parlamentului, şi anume semnarea unei moţiuni de cenzură. Iar declaraţia domnului Victor Ponta de aseară, care sună în felul următor, că practic el a cumpărat zece parlamentari de la putere şi aceia au primit ceea ce aşteptau să primească, demonstrează clar că pentru PSD singura cale de acţiune politică este mita şi furtul. Adică, se autoincriminează domnul Victor Ponta cu declaraţia pe care au făcut-o", a susţinut Boc.

El a citat din declaraţia preşedintelui PSD, respectiv că "cel puţin zece indivizi care mi-au strâns mâna la mine în birou şi mi-au spus că or să voteze moţiunea aseară şi-au primit ceea ce trebuiau să primească" şi a apreciat că această declaraţie este un autodenunţ penal pentru Victor Ponta, care trebuie să răspundă în faţa legii pentru "iresponsabilitatea mitei electorale".

"Această declaraţie este un autodenunţ penal pentru domnul Victor Ponta, care trebuie să răspundă în faţa legii pentru iresponsabilitatea mitei electorale, iresponsabilitatea de a cumpăra în democraţie voturi, chemându-i în birou pe parlamentari care ş-au primit ceea ce trebuiau să primească pentru a da jos un guvern. Cred că un asemenea gest eu nu am întâlnit în nici o democraţie din lume şi care, repet, nu trebuie să rămână neanalizat de către cei în drept", a spus Boc.

Întrebat de jurnalişti dacă va sesiza Parchetul, premierul a răspuns că declaraţia este publică, iar cei în cauză "să facă ce trebuie".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a numit, miercuri, ticăloşi pe parlamentarii PDL care i-au "jurat" că vor vota moţiunea de cenzură care nu a trecut în Parlament, neobţinând suficiente voturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Ponta spune că a cumpărat parlamentari ai puterii la moţiune. Este un autodenunţ penal.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Ponta spune că a cumpărat parlamentari ai puterii la moţiune. Este un autodenunţ penal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei