Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2010 - Anul XV, nr. 243 (4534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Renunţare după negocieri

Protest la Ministerul Finanţelor şi mai multe acţiuni similare în instituţii publice din întreaga ţară

Protestul de la Ministerul Finanţelor, început miercuri după-amiază şi urmat de mai multe acţiuni similare în instituţii publice din întreaga ţară, s-a încheiat ieri seară, ultimii protestatari părăsind clădirea ministerului după mai bine de 24 de ore.

După anunţul făcut de liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, dar şi după ce au auzit declaraţiile ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi ale şefului ANAF, Sorin Blejnar, protestatarii au decis să încheie manifestarea şi să plece.

Primii care au renunţat la protest au fost cei care pichetau instituţia de afară, de pe trotuar. Aceştia au primit cu aplauze anunţul liderului "Sed Lex" legat de acordarea stimulentelor "pentru totdeauna".

Nucleul dur care de altfel a şi declanşat întreaga manifestaţie, format din angajaţii Ministerului Finanţelor care protestau în holul clădirii, în faţa biroului ministrului, unii de mai bine de 24 de ore, s-au lăsat convinşi să plece mai greu. Câţiva dintre ei le-au cerut chiar explicit liderilor sindicali să încheie un protocol cu ministrul Gheorghe Ialomiţianu, document în care să se regăsească toate cele stabilite în timpul negocierilor.

"Nu plecăm până nu vedem semnat protocolul", i-a spus lui Sebastian Oprescu, liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, unul dintre protestatarii aflaţi în Ministerul Finanţelor încă de miercuri după-amiază.

După câteva runde de discuţii şi după ce atât Oprescu, cât şi Marica au discutat pe rând cu zeci de grupuri de nemulţumiţi, aceştia au acceptat să plece şi să renunţe la protest fără a mai vedea vreun protocol semnat.

"Mergem pe încredere, dar dacă nu se întâmplă aşa, o să ne întoarcem", a spus acelaşi bărbat, înainte de a coborî scările spre ieşirea din Ministerul Finanţelor.

Angajaţii Ministerului de Finanţe începuseră deja să adune sticlele de plastic şi ambalajele lăsate de protestatari pe holul de la etajul 1, în faţa biroului ministrului de Finanţe şi să reaşeze mobilierul din birou folosit de aceştia în cele peste 24 de ore de protest.

Sute de angajaţi din Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au declanşat miercuri un protest spontan, nemulţumiţi că nu au primit în ultimele două luni stimulente financiare. Ulterior, protestul s-a extins la nivelul întregii ţări.

 

Stimulentele vor fi acordate doar dacă salariaţii reiau munca în această dimineaţă

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, le-a spus, ieri, angajaţilor că stimulentele pe august şi septembrie vor fi deblocate, după ce o comisie formată din sindicalişti şi reprezentanţi ai MFP va analiza modul de acordare.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a spus că oferta înaintată angajaţilor Ministerului Finanţelor Publice privind acordarea stimulentelor este valabilă doar dacă salariaţii reiau vineri dimineaţă munca.

"Această ofertă făcută de domnul ministru (Gheorghe Ialomiţianu - n.r.), de noi, cu o corectă acordare a stimulentelor, este valabilă cu o singură condiţie: ca de mâine dimineaţă să se prezinte la birou şi să-şi reia munca", a spus Blejnar.

El a menţionat că, în caz contrar, se va lua în considerare inclusiv o acţiune în instanţă pentru suspendarea grevei.

Blejnar a mai spus că nu crede că protestul angajaţilor din Ministerul Finanţelor a fost spontan.

 

Ialomiţianu: Nu toată lumea va primi stimulente, pentru că nu au muncit toţi

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, ieri, că stimulentele vor fi plătite doar angajaţilor care au muncit suplimentar şi au avut rezultate deosebite, nu tuturor salariaţilor din minister.

"Cei care au rezultate foarte bune, aceia vor primi stimulentele, nu toată lumea şi nu pe criterii subiective", a spus Ialomiţianu.

El a reiterat că stimulentele vor fi acordate numai persoanelor cu rezultate "deosebite", de exemplu din Trezorerie şi Garda Financiară.

"Nu toată lumea va primi stimulente, pentru că nu toată lumea a muncit", a continuat ministrul Finanţelor.

El a precizat că a cerut tuturor secretarilor de stat şi preşedintelui ANAF să înceapă reforma în structurile Ministerului de Finanţe.

"Într-o săptămână noi vom prezenta premierului cum vrem ca instituţia să devină mai eficientă. Reforma a început şi această instituţie va deveni o instituţie modernă, eficientă, ca în toate ţările. Şi faptul că salariaţii din Ministerul de Finanţe vor primi salarii decente reprezintă un pas spre reformă", a mai spus Ialomiţianu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest la Ministerul Finanţelor şi mai multe acţiuni similare în instituţii publice din întreaga ţară.
 Vizualizări articol: 341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protest la Ministerul Finanţelor şi mai multe acţiuni similare în instituţii publice din întreaga ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei