Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2010 - Anul XV, nr. 243 (4534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comentariu

Mânia din colivia de oţel a Finanţelor

Forţa răzvrătirii de la Ministerul de Finanţe a venit din surpriză: dezordinea a început dintr-o zonă aseptică, populată de "oamenii negri" care îţi scanează portofelul, mânioşi şi perplecşi că în ale lor se făcea mai vid decât în emisferele de Magdeburg.

A fost stupoarea în faţa unor petice de hârtie, ce i-a aruncat în agonia grijilor zilei de mâine, la fel ca pe alţii, mult mai expuşi şi atinşi de intemperiile unei guvernări proaste. Când uimirea s-a întins, oamenii au explodat la uşa cenuşiului ministru Ialomiţianu. Depăşit de situaţie şi mestecând clişee sacadate, şeful cenuşiu al "oamenilor negri" a ţinut-o într-o năuceală şi a umblat de colo-colo cu un rictus uitat în colţul gurii, sub protecţia unor cetăţeni vânjoşi, care i-au apărat propria neputinţă.

Forţa răzvrătirii din fortăreaţa Finanţelor s-a hrănit nu doar din perpetuarea surprizei că nu s-a stins după noaptea albă a două sute de oameni, ci şi din faptul că s-a propagat cu o viteză mare, a cuprins locuri neaşteptate şi a avut efecte vizibile.

A mai venit şi din faptul că revolta s-a întreţinut din disperările şi hotărârile fiecărui combatant de a-şi vinde scump pielea. Acest front de deznădejdi individuale, care s-a tot lărgit, a avut un potenţial de temut, mai tare decât al trecutului protest al "uniformelor". Acela s-a consumat convenţional, cel prezent a avut o simptomatologie nouă, poate şi pentru că îndârjirea oamenilor a fost fără drept de apel, surdă la compromisuri. Pur şi simplu ei au acceptat cu greu promisiunile care li s-au făcut.

În sfârşit, o altă sursă de "benzină" a fost incapacitatea jenantă a Guvernului de a comunica dintr-un început cu răzvrătiţii, în general de a comunica sub presiune. Oţărârile lui Boc şi ale colegului său de la Finanţe au arătat, din nefericire - a câta oară? - că ei şi alţii ca ei sunt corijenţi la putinţa de a empatiza. În nici un caz nu empatizezi cocoţat pe un scaun, de nevoie, încolţit, ci ca un exerciţiu zilnic, de normalitate.

Indiferent cum şi când se va stinge sau eventual reaprinde mânia oamenilor de la Finanţe este foarte probabil să se multiplice oricând, cu alte personaje colective, căci succesul său deja a dat motiv de gândire, de acţiune. Sigur şi de "gelozeli" pe reuşita "oamenilor negri".

Indira CRASNEA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mânia din colivia de oţel a Finanţelor.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mânia din colivia de oţel a Finanţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei