Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2010 - Anul XV, nr. 243 (4534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Presa străină a scris despre protestele funcţionarilor români, care au paralizat administraţia fiscală

Protestele spontane ale angajaţilor români din domeniul finanţelor, nemulţumiţi de reducerile salariale, au paralizat ieri administraţia fiscală românească, dar potrivit analiştilor, ele probabil că nu vor influenţa politica Guvernului, cel puţin pe termen scurt, relatează agenţiile de presă străine.

"Administraţia fiscală românească a fost paralizată ieri de o grevă fără preaviz a mai multor mii de funcţionari, care protestează faţă de suprimarea stimulentelor lor, măsură decisă în cadrul unui plan de austeritate şi care se adaugă unei scăderi deja anunţate cu 25 la sută a salariilor lor", notează agenţia France Press, care aminteşte că şi taxa pe valoarea adăugată a crescut în România de la 19 la 24 la sută.

Mişcarea de protest s-a extins în restul ţării, activitatea administraţiilor fiscale din mari oraşe, cum ar fi Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timişoara, fiind de asemenea paralizată ieri, adaugă agenţia de ştiri franceză.

Mii de salariaţi din domeniul finanţelor şi-au întrerupt activitatea, în semn de protest faţă de suprimarea stimulentelor, în condiţiile intensificării opoziţiei publice faţă de măsurile de austeritate luate de Guvern, relatează Reuters. "Dar analiştii susţin că (acest protest) probabil că nu va afecta politica Guvernului, cel puţin pe termen scurt", continuă agenţia.

"Astfel de acţiuni pot afecta negativ performanţele fiscale, pentru că pot influenţa colectarea taxelor", a declarat un economist de la ING Bank, Vlad Muscalu, citat de Reuters.

Angajaţii români de la Ministerul Finanţelor au organizat o demonstraţie spontană miercuri, provocând un val de proteste în întreaga ţară, scrie şi Associated Press.

România a fost obligată să implementeze măsuri de austeritate în schimbul unui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional, anul trecut, măsuri care au generat demonstraţii frecvente, aminteşte agenţia americană, care adaugă că în România există patru milioane de pensionari şi doar 5,5 milioane de angajaţi care plătesc taxe.

Angajaţii de la Ministerul român al Muncii şi cel al Sănătăţii, precum şi din Poşta română, s-au alăturat ieri unui protest al funcţionarilor din finanţe şi, potrivit sindicatelor, cadrele didactice şi poliţiştii ar putea de asemenea să participe la demonstraţii, relatează CNN.

Mişcările de protest au loc într-un moment dificil pentru Ministerul Finanţelor, care lucrează la legea bugetului pentru anul viitor şi se pregăteşte pentru o vizită de evaluare a Fondului Monetar Internaţional la 22 octombrie, comentează sursa citată.

Agenţiile fiscale şi de ocupare a forţei de muncă în majoritatea oraşelor din România au fost închise, în condiţiile în care mii de funcţionari publici au ieşit în stradă, în semn de protest faţă de eliminarea stimulentelor, folosite în mod tradiţional pentru a compensa salariile scăzute, scrie agenţia germană DPA, adăugând că sindicatele din învăţământ şi poliţie şi-au declarat solidaritatea cu demonstranţii.

Proteste spontane ale angajaţilor români de la Ministerul Finanţelor şi Agenţia naţională pentru administraţie fiscală (ANAF) au fost organizate începând de miercuri în Bucureşti, în semn de protest faţă de reducerea semnificativă a salariilor lor provocată de eliminarea stimulentelor, scrie şi agenţia bulgară Focus News, care subliniază că protestele s-au extins în toată ţara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presa străină a scris despre protestele funcţionarilor români, care au paralizat administraţia fiscală.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presa străină a scris despre protestele funcţionarilor români, care au paralizat administraţia fiscală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei