Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc spune că va aplica legea, "cu toate consecinţele", dacă protestul de la Finanţe se extinde

Guvernul va aplica legea, "cu toate consecinţele", în cazul în care protestul declanşat de către angajaţii din Ministerul Finanţelor se va extinde şi la nivelul altor instituţii, potrivit premierului Emil Boc.

El a arătat, ieri seara, că singura soluţie pentru rezolvarea problemei este respectarea legii.

Întrebat la postul public de televiziune ce va face Guvernul dacă acţiunile de protest de la Finanţe se extind, premierul a răspuns că legea va fi aplicată, cu toate consecinţele.

"Nu avem ce negocia cu aplicarea legii. Ştiu că sunt vremuri grele, iar banii nu sunt suficienţi. Guvernul nu a adus criza, dar poate depăşi criza dacă face ce trebuie, altfel o adâncim", a spus Boc.

Premierul a explicat totodată că stimulente salariale pot fi plătite la Ministerul Finanţelor doar angajaţilor care contribuie la combaterea evaziunii fiscale, ori rezultatele înregistrate până în prezent la nivelul instituţiei nu sunt pe măsura solicitărilor şi a planului de încasări stabilit.

"Stimulente se pot acorda doar acelor persoane, puţine la număr, care au depăşit planul", a spus Boc, la postul public de televiziune.

El a amintit totodată, referindu-se la protestatarii de la Ministerul Finanţelor, că angajaţii din sistemul bugetar nu sunt plătiţi pentru orele în care nu muncesc.

Surse oficiale au declarat anterior pentru MEDIAFAX că premierul Boc le-a transmis miniştrilor, în şedinţa de guvern, că trebuie să înţeleagă cu toţii foarte clar că stimulentele salariale se acordă doar pe criterii de performanţă, atunci când angajatul îşi depăşeşte sarcinile de serviciu, şi nu în mod automat.

La finalul şedinţei de guvern, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat că activitatea angajaţilor din Ministerul Finanţelor este apreciată, dar trebuie recompensate acele persoane care înregistrează performanţe în combaterea evaziunii fiscale.

La rândul său, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat că angajaţii Ministerului Finanţelor pot primi stimulente doar dacă este atinsă ţinta de venituri bugetare, însă după primele şase luni sumele colectate au fost sub planul de încasări.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a mers la Guvern, însoţit de secretarii de stat Gheorghe Gherghina şi Bogdan Drăgoi, pentru a discuta cu premierul Emil Boc despre protestul angajaţilor.

În acelaşi timp, protestul s-a extins în ţară şi mai multe administraţii financiare au anunţat încetarea lucrului, angajaţii reclamând tot scăderea veniturilor după eliminarea stimulentelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc spune că va aplica legea, "cu toate consecinţele", dacă protestul de la Finanţe se extinde.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc spune că va aplica legea, "cu toate consecinţele", dacă protestul de la Finanţe se extinde0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei